today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

“Αφήγημα σκανδάλων”

Είναι προφανές ότι οι αλλαγές στα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα τον τελευταίο χρόνο είναι σχεδόν << καθημερινό φαινόμενο>> . Ο πρωθυπουργός και το επικοινωνιακό του επιτελείο τροποποίησαν αρκετές φορές την στρατηγική τους απέναντι στους πολίτες καθώς όλες τους επιλογές κατά την καθομιλουμένη <<δεν περπάτησαν >>.

Αρχικά ήταν η έξοδο της χώρας από το μνημόνιο με την παράλληλη έξοδο στις αγορές . Το αφήγημα αυτό << κάηκε >> όμως νωρίς αφενός γιατί από την κυβέρνηση ξέχασαν να πουν ότι η σύμβαση του μνημονίου έτσι κι αλλιώς έληγε το περασμένο καλοκαίρι , αφετέρου γιατί η έξοδος στις αγορές καθυστέρησε αρκετούς μήνες από την χρονική στιγμή που την είχαν τοποθετήσει τα κυβερνητικά στελέχη.

Ακολούθησε το αφήγημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Η συμφωνία προκάλεσε την διάσπαση κομμάτων στην βουλή , την δημιουργία ενός ετερόκλιτου κυβερνητικού σχήματος με την προσχώρηση βουλευτών από άλλα κόμματα , που κατηγορούνται από την αντιπολίτευση ότι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσουν καρέκλες , και στους πολίτες προκάλεσε διχασμό και σωρεία αντιδράσεων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η πλήρης εγκατάλειψη και αυτού του αφηγήματος ενόψει εκλογών καθώς δημοσκοπικά τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνει πολύ χαμηλά ποσοστά τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές .

Ακολούθησε λοιπόν ένα ακόμη κυβερνητικό αφήγημα που είναι αυτό της ακατάσχετης παροχολογίας. Οι 120 δόσεις στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και οι υποσχέσεις για μείωση των φορολογικών συνετελεστών παράλληλα με την μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν είχε την ανταπόκριση που θα ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι πολίτες εκφράζουν έντονη δυσπιστία αφού όλα αυτά δεν έγιναν τα προηγούμενα τέσερα χρόνια και καταναούν ότι εξαγγέλονται ενόψει προεκλογικών αναμετρήσεων .

Τι απέμεινε λοιπόν στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ; Να συντηρούν το αφήγημα των σκανδάλων και της στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων. Αυτό το αφήγημα είναι σε πλήρη εξέλιξη με τα κυβερνητικά στελέχη να εξαπολύουν απειλές προς τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, προς πρώην πρωθυπουργούς , σε βουλευτές αντιπάλων πολιτικών κομμάτων και να ασκούν δριμεία κριτική ακόμη και στον ανεξάρτητο θεσμό της δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών. Το μεγαλύτερο δήθεν σκάνδαλο της μεταπολίτευσης που ακούει στο όνομα NOVARTIS  αποδεικνύεται σχεδόν ανύπαρκτο ενώ η τακτική της <<λάσπης στον ανεμιστήρα >>μάλλον ξεφτίζει.

Στη ΝΔ γνώριζαν πολύ καλά ότι η έλλειψη αφηγήματος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε ακριβώς εκεί δηλαδή στην υιοθέτηση ενός διχαστικού λόγου απέναντι σε όλους όσους δεν συμφωνούν ή αντιτίθενται στις κυβερνητικές επιλογές και επέλεξαν να μην συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι λαϊκισμού και παραπολιτικής . Η σταθερή στάση Μητσοτάκη απέναντι στην βια , τον διχασμό , τα εθνικά θέματα , την σκανδαλολογία και της <<λάσπης στον ανεμιστήρα >>έχει οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα στην αναζήτηση ενός νέου αφηγήματος . Να δούμε αν προλαβαίνει να ανακαλύψει ένα τέτοιο λίγο πριν τις επικείμενες εκλογές .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ