today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Υποψήφιοι φυλαχτείτε! Έρχεται η καταιγίδα… «Κάλπη»!

Έρχεται με μανία, για να καταστρέψει μύθους, όνειρα, αυταπάτες και δηθενιές. Η καταιγίδα «Κάλπη», σε καμιά 50αριά μέρες, θα περάσει φουριόζα αφήνοντας πίσω της συντρίμμια επίδοξων «νικητών» κάτω από σωρούς αδιαμφισβήτητης… πραγματικότητας!
Όμως, η προθεσμία εξασφάλισης προστασίας από τις επιπτώσεις της σύγκρουσης με την πραγματικότητα, λήγει σε λιγότερες από 30 μέρες, στις 5 Μαΐου, τελευταία ημέρα της προθεσμίας κατάθεσης ψηφοδελτίων από τους υποψηφίους Δημάρχους στα οικεία Πρωτοδικεία.

του Βαγγέλη Μωυσή

Ήδη, ανά την Ελλάδα, υποψήφιοι Δήμαρχοι ετοιμάζουν σενάρια αναδίπλωσης και σκέφτονται τις ανακοινώσεις, με τις οποίες θα δικαιολογούν την απόσυρσή τους από την κούρσα, ή την προσχώρησή τους σε συνδυασμούς άλλων υποψηφίων Δημάρχων, επιδιώκοντας δια της συγχωνεύσεως να αποκρύψουν την ανυπαρξία της δήθεν δυναμικής που ισχυρίζονται σήμερα πως έχουν αναπτύξει…
Βλέπετε, από την καταιγίδα «Κάλπη» είναι σίγουρα ασφαλείς εκείνοι των οποίων οι αξιώσεις διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου θα δικαιωθούν, με την «πρόκριση» στον β΄γύρο της εκλογικής διαδικασίας, ακόμα κι αν δεν πετύχουν την τελική επικράτηση.

Είναι επίσης ασφαλείς εκείνοι που υπό την ιδιότητα του υποψηφίου Δημάρχου, δεν κομπορρημονούν περί αναμενόμενού θριάμβου τους, αλλά προβάλλουν την υποψηφιότητά τους, περισσότερο ως μια σοβαρή πρόταση, ικανή να αποτελέσει αξιόπιστο συνομιλητή στη διαβούλευση για τη σύνθεση μιας νέας Δημοτικής Διοίκησης την επομένη των εκλογών.
Είναι ασφαλείς ακόμα και εκείνοι, που ρεαλιστικά ομολογούν, ότι αυτό που διεκδικούν, δεν είναι ο δημαρχιακός θώκος και η ευθύνη να έχουν λύση για κάθε πρόβλημα, αλλά μόνον η εδραίωση μιας παρουσίας –και λόγου- στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υποστηρίξουν και να προωθήσουν συγκεκριμένες θέσεις, για συγκεκριμένα ζητήματα που κυριαρχούν στην ατζέντα τους.

Δεν είναι όμως καθόλου ασφαλείς οι υπερφίαλοι.
Δεν είναι καθόλου ασφαλείς εκείνοι που προβάλλουν την βεβαιότητα μιας θριαμβευτικής επικράτησης, ενώ κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός β΄ γύρου, εκλογικής διαδικασίας, αλλά και εκτός προοπτικής συμμετοχής σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση «ρόλου» στη νέα Δημοτική Διοίκηση.
Δεν είναι καθόλου ασφαλείς εκείνοι που προβάλλουν εαυτούς ως φερέλπιδες νέους και … σίγουρους δημάρχους, αλλά κινδυνεύουν να υποστούν μια καθ`όλα προσωπική πανωλεθρία, με ποσοστό κάτω του 5% ή ακόμα και του 3%, που θα αποτελέσει ταφόπλακα όποιων ονείρων μπορεί να έχουν για πολιτική σταδιοδρομία.
Δεν είναι καθόλου ασφαλή τα πρόσωπα που πολιτεύονται βασισμένα στην αίγλη και στην ακτινοβολία που απέκτησαν με προηγούμενες ιδιότητες, προβάλλοντας εαυτούς ως δυναμικούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, αλλά θα βρεθούν …τριτοτέταρτοι, προσπαθώντας να εξηγήσουν στο κοινό που τους πίστεψε, από πού αντλούσαν τη βεβαιότητα της μεγαλειώδους νίκης που διεκδικούσαν.
Δεν είναι τέλος καθόλου ασφαλείς εκείνοι, που βαυκαλίζονται ως διεκδικητές αξιώσεων, βασισμένοι στην επικοινωνιακή λάμψη ενός αστικού νεοαριστοκρατισμού, αλλά προορισμένοι να ανακαλύψουν επώδυνα πόσο ανεπαρκές καταφύγιο είναι αυτή η «λάμψη», όταν ανοίγουν οι κάλπες μετά τη δύση του ηλίου…

Για όλους εκείνους τους μη ασφαλείς, εφόσον δεν σπεύσουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο, η καταιγίδα «Κάλπη», στις 6 Μαΐου θα έχει αναβαθμιστεί σε τυφώνα και θα έχει άλλες 20 μέρες να δυναμώσει κι άλλο, όσο θα πολώνεται το «κλίμα» μεταξύ των επικρατέστερων διεκδικητών…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ