today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ο αριστερός τυφώνας – Γράφει ο Νίκος Σίμος

Πρώτα έκοψαν συντάξεις και επικουρικά. Περίπου 22 φορές μειώθηκαν οι συντάξεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Στις επικουρικές, το μέλλον τους είναι να παίρνουν νέοι δικαιούχοι έως και 35 ευρώ. Στη συνέχεια είχαμε μία καταιγίδα φόρων που καμμία κυβέρνηση στο παρελθόν, στα χρόνια των μνημονίων, δεν αποτόλμησε. Και όταν είχαν ζητηθεί από αυτές κάποια αντικοινωνικά μέτρα, αυτές αρνήθηκαν. Πρόσφατα άλλωστε ο ΟΟΣΑ κατέταξε πρώτη την Ελλάδα μεταξύ 35 χωρών για την υψηλότερη αύξηση της φορολογίας.

του Νίκου Σίμου

Στην συνέχεια είχαμε το κρεσέντο της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς την Εφορία. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της αρμόδιας Υπηρεσίας ΑΑΔΕ γίνονται περί τις 1.000 κατασχέσεις λογαριασμών κάθε μέρα!! Αλλά, παρά τις κατασχέσεις και τον κίνδυνο που βλέπουν οι πολίτες ότι αντιμετωπίζουν από την αδίστακτη κυβέρνηση, οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να λείπουν δισεκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία παρά την αύξηση της φορολογίας και του αριθμού των φορολογουμένων. Και αυτό προκύπτει επειδή 2 στους πέντε δεν μπορούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, 1 στους 4 δεν μπορεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ κλπ.

Τα χειρότερα βεβαίως γίνονται με τους πλειστηριασμούς ακινήτων καθώς εκτός από τους εκπλειστηριασμούς από τράπεζες για δάνεια που έχουν δώσει ακόμη και για πρώτη κατοικία, εκπλειστηριαμσούς ακινήτων μπορούν να κάνουν και οι Εφορίες για χρέη προς το Δημόσιο!! Αυτό προκύπτει από το Συμπληρωματικό Μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση καθώς αυτή έχει αποδεχθεί την επέκταση του δικαιώματος των ηλεκτρονικών πλειστηριαμών για ακίνητα και από εφορίες. Με άλλα λόγια ο Έφορος θα μπορεί να εκπλειστηριάζει ένα ακίνητο χρεοφειλέτη προς το Δημόσιο ακόμη και για την μικρότερη οφειλή εφ΄όσον αυτή είναι ληξιπρόθεσμη αλλά ο υπόχρεος αδυνατεί να την εξοφλήσει!!
Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας! Είναι πρωτόγνωρα και εκτελούνται με περίσσιο θράσος καθώς έχουμε κατά καιρούς ακούσει αδαείς κυβερνητικούς βουλευτές να λένε ανενδοίαστα ότι δεν υπάρχει σήμερα υπερφορολόγηση διότι απλώς στο παρελθόν υπήρξε …υποφορολόγηση!!

Το ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα της κατάφωρα αντιλαίκής πολιτικής των αριστερών το βλέπουμε αλλά και το αποτυπώνουν μελέτες. Στους ήδη φτωχούς της ελληνικής κοινωνίας έχουν προστεθεί τουλάχιστον άλλες 700.000. Ένας στους τρεις ‘Ελληνες ζει στο όριο της φτώχειας, το 62% των πολιτών λέει ότι θα κάνει περικοπές για να τα «φέρει βόλτα» ενώ ένα 12,5% του πληθυσμού αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές του ανάγκες.
Το αστείο είναι ότι αυτοί που έφεραν τους Έλληνες σε αυτήν την κατάσταση τολμούν να αποδίδουν τις ευθύνες στους προηγούμενους ενώ είναι ήδη κοντά …πέντε χρόνια στην εξουσία και έχουν φέρει την χώρα πίσω στα πρώτα χρόνια της κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ