today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Έκτακτη χρηματοδότηση θα ζητήσουν οι πρυτάνεις από τον υπουργό Παιδείας

Έκτακτη χρηματοδότηση της τάξεως του 2018, δηλαδή περίπου 20% αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα να ζητήσουν για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια οι πρυτάνεις, στο πλαίσιο της 90ης Συνόδου που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο. Όπως δήλωσε ο αντιπρύτανης Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Φώτης Μάρης: «Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ένα συμβατικό αριθμό συμβασιούχων. Είτε αυτοί είναι συμβασιούχοι στη φύλαξη, στην καθαριότητα, την συντήρηση ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό δημιουργεί μια επιπλέον δαπάνη για το κάθε πανεπιστήμιο και πρέπει να χρηματοδοτηθούμε από τον τακτικό προϋπολογισμό. Για το λόγο αυτό πάρθηκε και αυτή η ομόφωνη απόφαση σήμερα, δηλαδή να ζητήσουμε έκτακτη χρηματοδότηση της τάξεως του 2018 δηλαδή περίπου 20%», με δεδομένη και την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Φεβρουαρίου του 2019.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Οδυσσέας Ζώρας, εξήγησε ότι αυτό που θα ζητηθεί από τον υπουργό, αφορά κυρίως την ισομερή, όπως διευκρίνισε, κατανομή θέσεων αλλά και χρηματοδοτήσεων, με αξιολογικά κριτήρια.

«Θα ζητήσουμε από τον υπουργό, να υπάρχει μια ισομερής κατανομή των θέσεων που θα δοθούν και επίσης ισομερώς να διατεθούν τα οικονομικά κονδύλια για τις ενισχύσεις των Πανεπιστημίων. Θα ζητήσουμε πιο συγκεκριμένα από τον υπουργό, να δοθούν με αξιολογικά κριτήρια, τόσο οι θέσεις των νέων καθηγητών των πανεπιστημίων όσο και η οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται και να μην χρησιμοποιήσει άλλα κριτήρια για την κατανομή τους» είπε ο κ. Ζώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ