today-is-a-good-day
17 C
Athens

Συμπαραγωγή των Εθνικών Θεάτρων Κίνας και Ελλάδας θα παρουσιαστεί στο Πεκίνο

“Ο Αγαμέμνων” του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή των Εθνικών Θεάτρων της Κίνας (NTC) και της Ελλάδας, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Κίνας στο Πεκίνο μεταξύ 20 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου, ανακοίνωσε το NTC.

Το δραματικό θεατρικό έργο αναφέρεται στους θρύλους του Αγαμέμνονα, του βασιλιά του ‘Αργους που ηγήθηκε του ελληνικού στρατού στην εκστρατεία κατά της Τροίας και ο οποίος τελικά δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του γιατί προσέφερε θυσία την κόρη του.

Ο Λούο Τονγκ, ο μεταφραστής του έργου, δήλωσε ότι αυτό το δίγλωσσο δράμα θα επιχειρήσει να κάνει τις ποιητικές αναφορές του πρωτότυπου έργου πιο προσβάσιμες στους θεατές.

Οι διαβουλεύσεις για συνεργασία και ανταλλαγές μεταξύ των δύο εθνικών θεάτρων της Κίνας και της Ελλάδας άρχισαν πριν από δύο χρόνια, και μια δίγλωσση συμπαραγωγή που ετοίμασαν οι δύο πλευρές, ένα δράμα βασισμένο σε μια παραδοσιακή κινεζική τραγωδία, “Ο ορφανός του Ζάο”, σε σκηνοθεσία του Ζι Ζου Ζιανγκ ανέβηκε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα πέρυσι.

Ο Στάθης Λιβαθινός, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης του “Αγαμέμνονα”, εξήρε το θεατρικό έργο ως μια εξαιρετική εμπειρία μεταξύ των δύο θεάτρων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ