today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

H Μεγάλη Συνάντηση Δημιουργών του Ελληνικού Κοσμήματος στο Ζάππειο από 15 έως 18 Φεβρουαρίου

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το  A JEWEL MADE IN GREECE, η μεγαλύτερη, συνεχώς ανανεούμενη πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, διοργανώνει με Σύμβουλο την Ιστορικό Τέχνης Ίρις Κρητικού, τη Συνάντηση Δημουργών στο Ζάππειο Μέγαρο, με την συμμετοχή 75 καλλιτεχνών και με την αιγίδα και πολύτιμη υποστήριξη του ENTERPRISE GREECE.

Όραμα και στόχος  του ΑJMIG, εμπνεύστρια, δημιουργός και διοργανώτρια του οποίου είναι η εικαστικός  Μαίρη Σαμόλη, είναι η αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος  σε όλο κόσμο και παράλληλα η δυνατότητα για το κοινό να γνωρίσει την πολυδιάσταση δημιουργικότητα του κλάδου, το ζωντανό της διάλογο με την μακραίωνη ελληνική ιστορία και πολιτισμό, αλλά και να αγγίξει και να αποκτήσει τα κοσμήματα των ονείρων του.

Η φετεινή διοργάνωση με τίτλο «Μεταμορφώσεις» δίνει έμφαση στον πολύπλευρο ρόλο του κοσμήματος και την ιδιαίτερη  σημασία που μπορεί να έχει για τον κάθενα.  Το κόσμημα ως έμπνευση, τέχνη, ιστορία, σύμβολο, μήνυμα, προϊόν, επιχείρηση, συνεγασία. Αλλά και ως έκφραση συναισθήματος, σχέση, ανάμνηση, στιγμή, ομορφιά, λάμψη, αυτοπεποίθηση.  Το κόσμημα ως προσφορά και γιορτή. Αυτή τη γιορτή θα βιώσουν οι επισκέπτες του Ζαππείου ανάμεσα σε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Συνοδοιπόρος σε αυτή τη γιορτή, το Make a Wish Ελλάδος. Η  Συνάντηση θα ενισχύσει το έργο και τους σκοπούς του, μέσω ειδικής ενέργειας με τίτλο      «A Jewel for a Wish», δίνοντας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα όνειρό τους.

Πρέσβειρα του AJMIG η Τόνια Σωτηροπούλου η οποία μεταδίδει  με την γήινη παρουσία , το χαρακτήρα και τη δραστηριοποίησή της, τις αρχές, τα μηνύματα και την αισθητική της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων, φωτογραφήθηκε με κοσμήματα συμμετεχόντων στην έκθεση από τον Νίκο Ζήκο σε μία σειρά από πορτραίτα, που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την σχέση της ελληνικής ομορφιάς και προσωπικότητας με την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Επίτιμη καλεσμένη της διοργάνωσης είναι η  διεθνούς φήμης  Ελληνίδα εικαστικός Della Rounick, η οποία θα παρουσιάσει στο Ζάππειο επιλεγμένα έργα της για το ελληνικό κοινό  σ’ένα καλλιτεχνικό σύμπλεγμα με τίτλο «Προσδιορίζοντας το Απροσδιόριστο».

Παράλληλα, οι επισκέπτες της Συνάντησης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο για τα μυστικά και τα χαρακτηριστικά των υλικών των κοσμημάτων, από τον έγκριτο Γεμολόγο και Επιστημονικό συνεργάτη του AJMIG, κ. Γιώργο Σπυρομήλιο, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να εκτιμήσουν τα δικά τους πολύτιμα κομμάτια.

Αρωγός και συμπαραστάτης το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη. Στο πλαίσιο του έργου του που σκοπό έχει να ενθαρρύνει και να στηρίξει έμπρακτα πρωτοβουλίες που έχουν ως γνώμονα την αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό ,  θα προωθήσει περαιτέρω προβάλλοντας με ανάλογες  δράσεις τους συμμετέχοντες που θα διακριθούν στην ετήσια ειδική ψηφοφορία από τους δημιουργούς και το κοινό.

Μία ζωντανή συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, παραγωγικού διαλόγου, υψηλής αισθητικής, συνεργατικής επιχειρηματικότητας και αισιόδοξης ελληνικής εξωστρέφειας, που μετέτρεψε το “Made in Greece” σε τίτλο τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου κοσμήματος, έρχεται ανανεωμένη και προσκαλεί εμπόρους, κοινό, δημιουργούς, καλλιτέχνες και φορείς να την απολαύσουν.

Η Ambassador του A Jewel Made in Greece είναι η Τόνια Σωτηροπούλου η οποία φωτογραφήθηκε από το Νίκο Ζήκο σε μία σειρά από πορτραίτα τα οποία θα  παρουσιαστούν  στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του μεγάλου λευκώματος του AJMIG και θα εκτεθούν στην εκδήλωση.
Παράλληλα special  guest artist με παρουσία έκπληξη θα είναι διεθνούς φήμη Ντέλλα Ρουνικ και τα έργα της, ενώ η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από σιωπηλή δημοπρασία για το Make a Wish.  Ο τίτλος της φετεινής διοργάνωσης είναι Metamorphoses :Reshaping the Stars.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ