today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Ρε άντε που θέλετε και νοσοκομεία.

Η αδιαφορία, η αναισθησία και ο ωχαδερφισμός με τα οποία αντιμετωπίζουν οι της κυβέρνησης τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως το χάλι της Υγείας, ξεπερνούν ακόμα και τον κυνισμό και την αμετροέπεια με την οποία χειρίστηκαν και χειρίζονται τα εθνικά θέματα.

Οι άνθρωποι οι οποίοι κέρδισαν εκλογές πουλώντας ελπίδα, ευαισθησία για τους αδύναμους, χτυπούσαν κατσαρόλες σε συγκεντρώσεις και πλατείες, «δεσμεύονταν» με προγράμματα και εξαγγελίες τύπου «Θεσσαλονίκης», μοίραζαν επιδόματα, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, «μείωναν» αφορολόγητα, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και… τσάκιζαν τους έχοντες, έχουν καταφέρει να απαξιώσουν όσο κανείς άλλος ό,τι είναι απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση όλων, αλλά κυρίως εκείνων που υποτίθεται ότι θα προστάτευαν.

Η αναισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν την Υγεία είναι πρωτοφανής και αυτό δεν είναι υπερβολή. Πρόσφατο, χαρακτηριστικότατο και τραγικό παράδειγμα η Ζάκυνθος και η απίστευτη αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο, που πέθαναν τρεις άνθρωποι μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι οποίοι χαροπάλευαν διασωληνωμένοι επί σχεδόν 10ήμερο ο καθένας, περιμένοντας να βρεθεί σε όλη την Ελλάδα ένα κρεβάτι σε εντατική, μήπως και σωθούν, την ώρα που υπάρχει ολοκαίνουργια ΜΕΘ, με 5 κλίνες, η οποία όμως δεν λειτουργεί!

Και δεν λειτουργεί, ξεκάθαρα, λόγω ολιγωρίας, αδιαφορίας αλλά και κομματικών σκοπιμοτήτων, της διοίκησης του νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που το έχουν αφήσει χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση.

Μεγάλες τους έγνοιες είναι, να «παραμυθιάσουν» και πάλι τον κόσμο πουλώντας «δεσμεύσεις» υπουργών και «παρεμβάσεις» βουλευτών που «λύνουν» για πολλοστή φορά – το άλυτο και διογκωμένο σε ανεξέλεγκτα επίπεδα, από αυτούς τους ίδιους, πρόβλημα – και να αποκρύψουν ότι η Ε.Ε. τόσο το 2015 όσο και το 2017, είχε προειδοποιήσει ότι αν το νοσοκομείο δεν είναι σε απόλυτη λειτουργία τον Μάρτη του 2019, θα υπάρξουν συνέπειες. Όπου «συνέπειες» = επιστροφή των χρημάτων που έδωσε για να φτιαχτεί το νοσοκομείο.

Και ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει μόνο για το συγκεκριμένο νοσοκομείο αλλά και για μερικά άλλα ανά την Ελλάδα, που έχουν χρηματοδοτηθεί με τον ίδιο τρόπο και έχουν πάρει τις ίδιες παρατάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ