Να ελεγχθεί η Τουλουπάκη από τον Άρειο Πάγο ζητά ο Α.Γεωργιάδης

Την άμεση παρέμβαση της κας Ξένης Δημητρίου σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Novartis ζητά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωριάδης παρουσίασε το άρθρο 45 Β του ποινικού κώδικα σύμφωνα με το οποίο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος” πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται καθόποιονδήποτε τρόπο στις εν λόγω πράξεις, ή πρόσωπο που αποβλέπει σε προσωπικό όφελος.

Με βάση τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αλλά και την αποκάλυψη του ονόματος του προστατευόμενου μάρτυρα από τον φιλοκυβερνητικό τύπο και από υπουργούς της Κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε γιατί ακόμα δεν έχει καλέσει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου τους εισαγγελείς διαφθοράς, προκειμένου να διερευνήσει αν παρανόμησαν κατα τη διαδικασία, τονίζοντας με έμφαση ότι “ούτε οι εισαγγελείς, αλλά ούτε ακόμα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι υπεράνω του Νόμου”.

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε μάλιστα και τις πρόσφατες αναρτήσεις του Π.Πολλάκη, ο οποίος αποκάλυψε το πρόσωπο του πρ. προστατευόμενου μάρτυρα, θυμίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Πολλάκης μόλις αναδείχθηκε η υπόθεση Novartis είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους μάρτυρες, παρέχοντας μάλιστα και λεπτομερή περιγραφή γι αυτούς, η οποία φαίνεται ότι πλέον επιβεβαιώνεται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι ο Παύλος Πολάκης πλέον έχει ενοχοποιήσει τον εαυτό του στην υπόθεση για εσχάτη προδοσία, καθώς φέρεται να γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, γεγονός που διώκεται ποινικά.
«Θα πάει φυλακή αναγκαστικά, μπορεί να μην ξέρει από νομικά, αλλά άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται».

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε και την περιγραφή του αδικήματος όπως έχει γίνει από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι πλέον οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων είναι για τα σκουπίδια και ότι όποιος μετέχει στη συνωμοσία της Novartis (μηδέ δηικαστικών λειτουργών εξαιρουμένων) θα διωχθούν για το αδίκημα της απόπειρας αλλοίωσης του πολιτεύματος και της εσχάτης προδοσίας.

Σην ίδια γραμμή με αυτή του κ. Γεωργιάδη εμφανίστηκε στον Σκάι και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης, που δήλωσε ότι αν επιβεβαιωθούν οι αναρτήσεις Πολλάκη υπάρχουν σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για ιλαρωτραγωδία για την οποία η Δικαιοσύνη -πλέον- οφείλει να κάνει την αυτοκάθαρσή τος!