today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τα μυστικά των κρασιών του κτήματος Semeli

Όλα τα μυστικά των κρασιών του κτήματος Semeli είχαν τη δυνατότητα να μάθουν επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης και οινόφιλοι από κάθε γωνία της χώρας, οι οποίοι κάθισαν στα …θρανία του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη για κάθετη γευστική δοκιμή «Semeli Estate Nemea Reserve 2003 – 2015», στο πλαίσιο του διήμερου «Χάρτης Γεύσεων 2018».

Η γευστική διαδρομή ξεκίνησε από τα φρέσκα κρασιά του 2015, που υπάρχουν στην αγορά, και ακολούθησαν κατά σειρά οι σοδειές 2010, 2007, 2006, 2005, 2004 και 2003, όπου οι επαγγελματίες και οι οινόφιλοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη διαφορά στη γεύση και τα αρώματα στο πέρασμα των χρόνων και ανάλογα με τον τρύγο και τις κλιματικές συνθήκες.

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες των φίλων του κρασιού έδωσε ο γενικός διευθυντής – οινολόγος Semeli Α.Ε., Λεωνίδας Νασιάκος, ενώ την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Οίνου και Αποσταγμάτων, Βασίλης Γαλανός.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, το 99% των κρασιών που παράγονται παγκοσμίως είναι για να καταναλωθούν, ενώ μόλις το 1% μπορεί να παλιώσει με τις κατάλληλες συνθήκες και τους απαραίτητους κανόνες. Μεταξύ άλλων, για να συντηρηθεί ένα κρασί πρέπει να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 13 – 14 βαθμούς Κελσίου, μακριά από μυρωδιές, με σταθερή υγρασία 75-80%.

Το κτήμα Semeli έχει αποσπάσει δεκάδες διακρίσεις σε διαγωνισμούς παγκόσμιας εμβέλειας και είναι χαρακτηριστικό πως το 2018, οι διακρίσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ καθώς έντεκα οίνοι Semeli απέσπασαν 61 διακρίσεις και μετάλλια σε 10 διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει δυναμικά και στον τομέα του οινοτουρισμού μέσα από μια σειρά δράσεων. Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό, ο οινοτουρισμος θα αποτελέσει μια σημαντική πηγή εσόδων και θα γίνει η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού, ανάμεσα στον φίλο – επισκέπτη και τα κρασιά Semeli.

Από το 1979, η Semeli αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες, με το οινοποιείο της να βρίσκεται σε μια από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, στο Κούτσι της Νεμέας. Το οινοποιείο είναι εναρμονισμένο με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, σε υψόμετρο 600 μέτρων, σε μια πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια με μέσο όρο 15 – 20 ετών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ