today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Α.Τσίπρας. Το… υπερόπλο της Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις

Το νέο «υπερόπλο» της Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις της με τις χώρες μέλη, πιθανόν και τις υπό ένταξη, είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας!
Όταν τα επιχειρήματα δεν πείθουν, όταν οι απειλές δεν πιάνουν, όταν οι παραινέσεις δεν εισακούγονται, όταν οι εντολές αγνοούνται, όταν οι συμβουλές απαξιώνονται, όταν η κατάσταση δυσκολεύει και κινδυνεύουν να τιναχτούν όλα στον αέρα, τότε καλείται να επέμβει ο δεξιοτέχνης της διαπραγμάτευσης!
Ο πιο περήφανος από όλους. Ο μόνος που δεν καταδέχτηκε να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Γιατί ήξερε ότι μπορούσε. Και το κατάφερε! Απέδειξε ότι είναι ο μόνος που μπόρεσε, χωρίς φόρα, ούτε καν ένα βήμα, από την απόλυτη θέση στάσης, να κάνει την καλύτερη «kolotoumba» στον κόσμο! Και να την καταστήσει και διεθνή πολιτικό όρο!
Αυτός ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, εκλήθη να νουθετήσει την κυβέρνηση της Ιταλίας, συμβουλεύοντάς την να υποχωρήσει στην κόντρα της με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό.
Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Corriere della Sera υπό τον τίτλο: «Συμβουλές του Τσίπρα προς την Ιταλία: “Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερα”»
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας προσέγγισε μερικές προσωπικότητες της Ιταλίας «έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα».
Προσθέτοντας: «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε… καλή τύχη», παραπέμποντας προφανώς στην επιλογή εξόδου από το ευρώ την οποία ο ίδιος «πούλαγε» αλλά τελικά αρνήθηκε εν μία νυκτί.
Και βέβαια δεν είναι το… πολιτικό βάρος του ανδρός που θα πείσει, αν πείσει, τους Ιταλούς να βάλουν νερό στο κρασί τους, αλλά η κατάσταση στην οποία έφερε την χώρα και το πόσο ακριβά πληρώνει ο ελληνικός λαός την «διαπραγμάτευση», τις αποφάσεις και τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ