today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τα εμπνευσμένα από το ΝΤΑΝΤΑ σνακ της Κλερ Όλσαν

Ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους, οι ντανταϊστές αμφισβήτησαν τις αξίες και τις σημασίες στην τέχνη και τον κόσμο γύρω τους. Ενδιαφέρονταν λιγότερο για τη δημιουργία και περισσότερο για την υπονόμευση. «Ίσως τα πάντα είναι τέχνη. Ίσως τίποτα δεν είναι τέχνη» θα έλεγε ένας ντανταϊστής.

Μ’ αυτό στον νου, η Κλερ Όλσαν (Claire Olshan), που ξεκίνησε στο Μανχάταν την υψηλών προδιαγραφών μπουτίκ ρούχων «Fivestory», μπαρκάρισε σε ένα εγχείρημα προσφοράς σνακ το οποίο βάφτισε «DADA Daily»: σε ένα πακέτο που μπορεί να χρησιμεύσει για πιάτο, τυλίγει τραγανιστά φύλλα λάχανου και τρούφες σοκολάτας από κακάο βιολογικής καλλιέργειας, εμποτισμένες με υπερτροφές.

Την πλησίασε, όλο ερωτήσεις η Κάθριν Γουότσον από το Hyperallergic και η Κλερ απάντησε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Το NTANTA είναι για τον καθένα και για όλους που εκτιμούν τα υψηλότερης ποιότητας συστατικά αλλά κι εκτιμούν ολίγη σικ διάσταση στην καθημερινότητά τους» (τα σνακ DADA Daily μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί διαδικτυακά ή να τα βρει σε επιλεγμένα καταστήματα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ