today-is-a-good-day
17.7 C
Athens

Δ.Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά. “Ρίχνει το γάντι” στον Π. Καμμένο

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα Κοτζιάς ή Καμμένος. «Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται από κανέναν», τόνισε και εξήγησε ότι δεν υπήρξε καμία προσυμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων πριν από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Γι΄αυτό και χαρακτήρισε “πολιτικά ακατανόητη και μη ερμηνεύσιμη” την απόφαση του Νίκου Κοτζιά να παραιτηθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το μήνυμα που εξέπεμψε το υπουργικό συμβούλιο ήταν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και γι’ αυτό είναι ακατανόητη η στάση του κ. Κοτζιά.

Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμπλεύσει ποτέ με τη Ν.Δ. για να ανακόψει την πορεία της χώρας ενημέρωσε ο κ Τζανακόπουλος προσθέτοντας ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητάει από κανένα να αλλάξει την άποψή του. Υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία για την οικονομία και την θωράκιση της κοινωνίας απέναντι στην διαφθορά. Υπάρχει και η πρόκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που είναι ο πρωτεργάτης ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών δίνει σαφή κατεύθυνση. “Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ζωντανή”.

Δήλωσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία ότι κι αν γίνει στα Σκόπια θα έρθει στην ελληνική Βουλή τον Μάρτιο, ρίχνοντας το γάντι στον Π. Καμμένο που έχει δηλώσει ότι δεν θα την ψηφίσει.

Επίσης σημείωσε ότι δεν υπήρξε προστριβή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Κοτζιά για τον «πάγο» στις σχέσεις Αθήνας-Ρωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ