today-is-a-good-day
21 C
Athens

Κυβέρνηση μάπα Καραγκιόζ μπερντέ!

Την εικόνα ενός κακής ποιότητας θεάτρου σκιών, μάπα Καραγκιόζ μπερντέ, παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους υπουργούς να αυτοσχεδιάζουν και να κινούνται εκτός κυβερνητικού «σεναρίου» και έναν Πρωθυπουργό να αδυνατεί να τους ελέγξει, οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή.

*Γράφει ο Σίμος Κεδίκογλου

Η προσωπική διπλωματία, που ασκεί ο Υπουργός Άμυνας σε ένα πολύ κρίσιμο εθνικό ζήτημα, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, καθιστά περίγελο όχι μόνο τη χώρα διεθνώς, αλλά εξευτελίζει και τον πολιτικό «θιασάρχη»,  τον κ. Τσίπρα. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί. Φρόντισαν με  τα όσα ακολούθησαν τις δηλώσεις του κ. Καμμένου να παρατείνουν και  να επιδεινώσουν τον εξευτελισμό και τον διασυρμό της χώρας μας.

Παρακολουθούμε ένα «θέατρο του παραλόγου» που, δυστυχώς, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι το μόνο που απασχολεί τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι,  πώς θα παραμείνουν με κάθε , έστω και για λίγο ακόμα στις καρέκλες τους.

Στο μεταξύ, η χώρα μας χάνει κάθε αξιοπιστία, δύναμη και σοβαρότητα.

Ο κ. Καμμένος, δίνει το δικό του σόου, καταθέτοντας ένα plan B στις ΗΠΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών,  εντελώς διαφορετικό από του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, που είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μόνο και μόνο για να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά. Μάλιστα, δεν διστάζει να κάνει το πρωτοφανές: να προσφέρει στους Αμερικανούς διάφορες πόλεις, περίπου σαν να μοιράζει την προίκα του, προκειμένου να φτιάξουν, εάν θέλουν, νέες βάσεις! Χωρίς να υπάρχει αίτημα, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Άραγε με τι ανταλλάγματα;

Αξιοσημείωτο όσο και αξιοπερίεργο είναι, επίσης, το γεγονός, ότι οι δηλώσεις του κ. Καμμένου, περιείχαν και ένα αφήγημα περί «αναχαίτισης της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια»! Δηλαδή ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, κατέθεσε στον Αμερικανό ομόλογό του, ένα σχέδιο με το οποίο, εκτός των άλλων, «αναχαιτίζει» μια «διείσδυση» και μάλιστα ρωσική στα Βαλκάνια. Τι θέλει να πει ο… συγκυβερνήτης; Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, ξαφνικά, σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία; Για να καταλάβουμε, ο Υπουργός Άμυνας επισκέπτεται τις ΗΠΑ και ζητά να ηγηθούν ενός αγώνα εναντίον της Ρωσίας;

 Και όλα αυτά την ώρα που προετοιμάζεται επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Ρωσία, μετά από μεγάλες προσπάθειες και ενώ οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται σε βαθιά «κατάψυξη». Αυτά που συμβαίνουν είναι αυτοκτονικά.

Ας απαντήσουν επιτέλους στον ελληνικό λαό, αν μπορούν και αν έχουν καταλάβει και οι ίδιοι, ποιος ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Αυτή η εικόνα της κυβέρνησης καταδεικνύει την απίστευτη ανευθυνότητα και επιπολαιότητα με την οποία χειρίζονται κρίσιμα ζητήματα, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της χώρας σκανδαλώδεις υποθέσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι όσο γρηγορότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τον παρακμιακό θίασο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποκτήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα που της αρμόζει.

*SIMOSΟ Σίμος Κεδίκογλου είναι Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., πρώην Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ