Το iNEXT η απάντηση της BMW στο για τις μετακινήσεις μας στο μέλλον

336

Το νέο μοντέλο της BMW, το iNEXT, επιχειρεί να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο των καθημερινών δραστηριοτήτων τής γερμανικής εταιρείας: «Πώς θα μετακινούμαστε στο μέλλον;». Βασίζεται αποκλειστικά στην ιδέα που γεννήθηκε για πρώτη φορά το 2007 και έλαβε σάρκα και οστά με το BMW i3 το 2013. Με μεγάλη εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση, τα μοντέλα BMW i βελτιώνονται συνεχώς και η τεχνολογία τους εφαρμόζεται στον σταδιακό εξηλεκτρισμό μοντέλων BMW και MINI.

Η έκδοση παραγωγής του BMW iNEXT θα γίνει η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα. Θα ξεκινήσει το 2021, έχοντας τις διαστάσεις και αναλογίες ενός σύγχρονου SAV της BMW. Το αυτοκίνητο δηλώνει με την πρώτη ματιά τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του μέσα από καθαρές, ανάγλυφες γραμμές και επιφάνειες. Συναρπαστικές αποχρώσεις και προηγμένες λεπτομέρειες ενισχύουν αυτήν την εντύπωση. Η εξωτερική απόχρωση Liquid Greyrose Copper σταδιακά αλλάζει από ένα ζεστό τόνο του χαλκού σε σκούρο τριανταφυλλί και χαρίζει στο όχημα μία δυναμική αίσθηση ακόμα και όταν είναι σταματημένο.

Η μεγάλη διπλή μάσκα, το κλασικό γραφικό των πλαϊνών παραθύρων και τα μπλε ένθετα μπροστά, στο πλάι και πίσω αποτυπώνουν το στυλ BMW i. Κρυστάλλινες επιφάνειες, όπως τα μεγάλα παράθυρα και τα φώτα, ενσωματώνονται ομαλά στη σχεδίαση σαν περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία. Στο κέντρο του εμπρός τμήματος βρίσκεται μία μεγάλη κλειστή κατακόρυφη μάσκα.

Το μακρύ μεταξόνιο και οι κοντοί πρόβολοι, από την άλλη, χαρίζουν στη σιλουέτα έναν δυναμικό χαρακτήρα. Οι μεγάλοι τροχοί (24 ιντσών) είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένοι με τρισδιάστατες, ανάγλυφες επιφάνειες, ενώ κάμερες αναλαμβάνουν ρόλο εξωτερικών καθρεπτών. Υπάρχουν φωτιζόμενα γραφικά με αισθητήρες αφής που αντικαθιστούν τις συμβατικές λαβές θυρών, υπογραμμίζοντας τη μοντέρνα, απέριττη εμφάνιση.

Ως προς την οδήγηση του μοντέλου, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν είτε να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο, είτε να τον μεταθέσουν στο αυτοκίνητο. Το όχημα προσφέρει σε οδηγούς και επιβάτες έναν χώρο κατάλληλο για ποικίλες δραστηριότητες, ενώ μπορεί να είναι ένας χώρος για χαλάρωση, επικοινωνία, ψυχαγωγία ή αυτοσυγκέντρωση, ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

Η μεγάλη πανοραμική οροφή χαρίζει φυσικό φωτισμό, δημιουργώντας μία ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ο συνδυασμός υφάσματος και ξύλου δημιουργεί μία αισθητική υψηλής ποιότητας με κάποια στοιχεία της καμπίνας να μοιάζουν με έπιπλα.

Το BMW iNEXT αποτελεί την αρχή μίας νέα εποχής. Άλλωστε, μέχρι το 2025 η BMW θα βγάλει στην αγορά 25 νέα μοντέλα με ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης, δώδεκα εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.