today-is-a-good-day
13 C
Athens

“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”… παλιά…

Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν ένα από αυτά που δονούσε την «πλατεία», τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και τις πορείες των συνδικάτων, πριν τις εκλογές του 2015.

Μετά τις εκλογές και αυτό έγινε «αυταπάτη» για τον ΣΥΡΙΖΑ, «γαργάρα» για τους ΑΝΕΛ, εξαπάτηση και κοροϊδία για τους ψηφοφόρους και τον λαό και μια ξεθωριασμένη ανάμνηση γραμμένη σε κάποια πανό για κάποιους ρομαντικούς που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί και να καταφέρουν να το κάνουν πράξη με αγώνες έξω από συμβολαιογραφεία, δικαστήρια και υπουργεία.

Ωστόσο η συγκεκριμένη «δέσμευση» των… αυταπατεώνων ή αυταπατημένων, όπως τους βλέπει ο καθείς, που συγκυβερνούν, είναι η μόνη που όχι μόνο δεν υλοποίησαν, πετώντας την στα σκουπίδια της “περήφανης διαπραγμάτευσης”, όχι μόνο άνοιξαν τον δρόμο ώστε κάθε σπίτι, μεταξύ αυτών και πρώτες κατοικίες κι ας προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, να πάει στα χέρια τραπεζίτη, αλλά διασφάλισαν και το απρόσκοπτο των κατασχέσεων με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Στην πλατφόρμα από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί 7.500, εκ των οποίων κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500. Δηλαδή επιτυχία πλειστηριασμών 60% και με τη βούλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Κι επειδή το κυβερνητικό παραμύθι είναι ότι πρόκειται για σπίτια μεγαλοοφειλετών και πως τα περισσότερα δεν καταλήγουν σε τράπεζες αλλά σε ιδιώτες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που δημοσίευσε ο «Τύπος της Κυριακής», συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η πλειοψηφία των ακινήτων που πλειστηριάζονται, ηλεκτρονικά πλέον, καταλήγουν «στα χέρια τραπεζίτη» και ελάχιστα σε ιδιώτες.

Το που καταλήγουν βέβαια, δεν έχει καμία σημασία για εκείνους που χάνουν τα σπίτια τους. Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται, επειδή οι οφειλέτες καταφέρνουν να κάνουν ρύθμιση πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.

Από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» λοιπόν, φτάσαμε να «βγαίνουν» στο σφυρί ακόμα περίπου 30.000 ακίνητα έως το τέλος του χρόνου, ενώ το 2019 προβλέπονται άλλες 50.000.

Γιατί “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ