today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Η τηλεοπτική αποκάλυψη του ανύπαρκτου “Μακεδονικού” έθνους

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Είδατε το νέο τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα, με το οποίο ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός προπαγανδίζει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών; Για να ψηφίσουν οι συμπολίτες του υπέρ της Συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30.9.2018,  ο Ζάεφ παρουσιάζει το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας, πουθενά δεν γίνεται λόγος για «Βόρεια Μακεδονία». Είναι προφανές ότι ο ορος «Βόρεια» μπήκε στη συμφωνία απλώς και μόνο για να έχει κάτι να παρουσιάσει ως επιτυχία ο κ. Τσίπρας. Στην πράξη οι Σκοπιανοί έχουν ήδη αποφασίσει την ταχεία έκλειψη και απόρριψη του γεωγραφικού προσδιορισμού.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Από πλευράς ιστορικής είναι σαφής η εμμονή του Ζάεφ και του επιτελείου του στην σκοπιανοποίηση των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, τους οποίους χαρακτηρίζουν ως  ιδρυτές και πατέρες του «μακεδονικού» έθνους. Η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με τη Συμφωνία προστάτευσε την αρχαία ελληνική ιστορία. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, η ουσία είναι ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς παραχώρησαν στα Σκόπια τη Χριστιανική, Βυζαντινή και Νεώτερη ιστορία της Μακεδονίας. Το κείμενο των Πρεσπών αποτυπώνει την αντίληψη πολλών στελεχών και διανοουμένων του ΣΥΡΙΖΑ περί ασυνέχειας του Ελληνικού Έθνους. Από τον Περικλή μεταβαίνουν στον Κολοκοτρώνη. Γι’ αυτό και ελαφρά τη καρδία επιτρέπουν στον Ζάεφ να διαφημίζει στο τηλεοπτικό σποτ το έργο των δύο  Θεσσαλονικέων αδελφών ως επίτευγμα του «μακεδονικού» έθνους. Όμως οι Άγιοι ήσαν Έλληνες και εστάλησαν σε διάφορες ιεραποστολές από τον Πατριάρχη και τον Αυτοκράτορα της Κωνσταντινουπόλεως κατά τον 9ο αιώνα.

Όσον αφορά στη νεώτερη ιστορία του κατασκευασμένου έθνους ο Ζάεφ προβάλλει στο τηλεοπτικό φιλμάκι του τον Κρστε Μισίρκοφ. Πρόκειται για έναν διανοούμενο που δραστηροποιήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και τον οποίο θεωρεί η ηγεσία των Σκοπίων ως θεμελιωτή της σύγχρονης  «μακεδονικής» ταυτότητας. Όσοι ασχολούνται με την ιστορία των Βαλκανίων γνωρίζουν καλά ότι ο Μισίρκοφ έχει δημοσιεύσει πολλά κείμενα, στα οποία δηλώνει Βούλγαρος και υπεραμύνεται των Βουλγαρικών απόψεων στο Μακεδονικό. Κατά καιρούς είχε ξαφνικές μετακινήσεις προς τον «μακεδονισμό» που χαροποιούν τη σκοπιανή προπαγάνδα, αλλά  αυτές οι εναλλαγές στις απόψεις του καταδεικνύουν πόσο σαθρά είναι τα θεμέλια του τεχνητού έθνους, το οποίο κατασκεύασε ο Τίτο το 1944.

Δύο Έλληνες Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι και ένας Βουλγαρόφρων με οβιδιακές μεταμορφώσεις χρησιμοποιούνται από τον Ζόραν Ζάεφ ως επιχειρήματα υπάρξεως του «μακεδονικού»  έθνους. Κι όμως σ’ αυτό το εθνολογικό συνονθύλευμα η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα. Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει σοβαρά τον Ελληνισμό!

Ο Κωνσταντίνος Χολέβας είναι πολιτικός Επιστήμων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ