today-is-a-good-day
17 C
Athens

Καθαρή έξοδος για τους… ψεύτες και τυχοδιώκτες

Η Ιστορία θα είναι αμείλικτη μπροστά σε όσα βιώνει η χώρα κατά την τελευταία τριετία από τους… μοναδικούς όσο και απίστευτους τύπους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 2015 μπήκαμε με αποκλειστική τους ευθύνη στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, αφού προηγουμένως μας είχαν πει ότι θα… σκίσουν τα μνημόνια. Μας μίλησαν για “περήφανη διαπραγμάτευση” και μέσα σε 6 μήνες συσσώρευσαν κόστος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2060. Έφεραν τα capital controls, εκχώρησαν την απαξιωμένη κρατική περιουσία για 99 χρόνια στους δανειστές. Τώρα, οι σημερινοί κυβερνώντες χωρίς ίχνος τσίπας μας μιλάνε για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Το αχρείαστο δικό τους μνημόνιο που θα μας συνοδεύει για δεκαετίες και το οποίο θα πληρώνουν τουλάχιστον έξι γενιές, ολοκληρώθηκε γιατί πολύ απλά οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν άλλα λεφτά. Προφανώς αυτή είναι μια λεπτομέρεια που διάφυγε από τον… τουρίστα της Ιθάκης. Και όλα αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν γιατί ο ελληνικός λαός το 2015 δεν είχε το καθαρό μυαλό, ώστε να καταλάβει ότι είχε να κάνει με τους μεγαλύτερους ψεύτες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Σήμερα, αν κάποιος ανοίξει συζήτηση περί της… εντιμότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δύσκολα θα βρει υποστηρικτές. Ακόμη και αυτοί που τους ψήφισαν, έχουν… βουλώσει το στόμα τους από την ντροπή. Οι μόνοι που τους υποστηρίζουν είναι όσοι βολεύονται, όσοι μισούν τη χώρα αλλά και όσοι εξακολουθούν να λειτουργούν ως παράσιτα. Επιπλέον, με βάση τις μέχρι στιγμής εκδηλώσεις… λατρείας των στελεχών των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εκτιμάται ότι τώρα που μπαίνουμε στο φθινόπωρο, μάλλον θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταθούν έστω και στη βεράντα του σπιτιού τους! Η ξετσιπωσιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχετικά με το τεράστιο κόστος που έχουν προκαλέσει στη χώρα, δεν έχει προηγούμενο. Δεν σέβονται τους εαυτούς τους κοιτώντας τον καθρέφτη. Ούτε καν τις οικογένειες τους. Έχουν αναγάγει την απάτη σε δεύτερη φύση τους, “πασπαλίζοντας” το δημιούργημα τους με ψέματα, αλαζονεία και θρασύτητα. Για παράδειγμα έβαλαν ακόμη και… νεκρούς να υπογράψουν υπέρ της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Τέτοιο κατάντημα…

Αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα τη χώρα, έχουν ξεχάσει βασικές λέξεις του ελληνικού λεξιλογίου. Δεν ξέρουν τι είναι μπέσα και τσίπα. Δεν ξέρουν πόση ζημιά κάνουν στην εικόνα της χώρας και πόσο είναι το μέγεθος της ασέβειας και της απρέπειας που επιδεικνύουν απέναντι στους πολίτες ακόμη και όταν καίγονται. Τους… θαυμάσαμε για το θράσος τους με όσα είπαν για την τραγωδία στο Μάτι, όπου πλέον είναι προφανές ότι προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες σε επίπεδο διοίκησης, οι οποίες αγγίζουν και τους πολιτικούς προϊσταμένους. Εξακολουθούν να προτάσσουν την έπαρση και την αλαζονεία τους. Είναι σίγουρο ότι με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι θέμα χρόνου να έρθουν στο προσκήνιο σκάνδαλα μεγάλου μεγέθους από τη θητεία τους. Γιατί πολύ απλά οι αλαζόνες αποδεικνύεται ότι είναι και… τιραμόλες!

Οι σημερινοί κυβερνητικοί τύποι οδηγούν τη χώρα σε στενωπό για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες. Δεν έχει περάσει άλλη μεγαλύτερη σχολή… ψεμάτων από τη χώρα. Δυστυχώς, η λαϊκή βούληση μερικές φορές μπορεί να κάνει ολέθρια λάθη, βγάζοντας στο προσκήνιο ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τους ανέθετε κάποιος ούτε τη θέση του… νερουλά που αλλάζει τα ποτήρια στις συνεδριάσεις της Βουλής! Το μόνο που απομένει ως στοίχημα για τη χώρα είναι μια πραγματική έξοδος από την εξουσία των σημερινών ψευτών και τυχοδιωκτών. Η εξαχρείωση τους και ο εξευτελισμός της χώρας από την παρουσία τους, ξεπερνάει και τους ίδιους. Αγγίζει πλέον και άλλους θεσμούς τους δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Οι ευθύνες βρίσκονται στον ίδιο δρόμο: στην Ηρώδου Αττικού…

 

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ είναι Δημοσιογράφος-Οικονομολόγος

e-mail: [email protected]

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ