today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Περιβαλλοντική δράση «Ανακυκλώνω στην παραλία»

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα της περιβαλλοντικής δράσης «Ανακυκλώνω στην παραλία» στην οποία συμμετέχει και ο δήμος Χανίων.

Στα Χανιά το πρόγραμμα εφαρμόζεται στην πολυσύχναστη παραλία της Αγίας Μαρίνας και υλοποιείται σε συνεργασία του δήμου με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και, όπως τόνισε σήμερα κατά την παρουσίασή του ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, έχει ως βασικό του στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ανακύκλωσης.

«Βρισκόμαστε μεταξύ των πέντε δήμων σε όλη τη χώρα, που συμμετέχουν στη σημαντική αυτή δράση, ενώ επιλέξαμε να τοποθετήσουμε στην παρούσα φάση δέκα συστήματα συλλογής και διαχωρισμού υλικών ανακύκλωσης, ενημερώνοντας παράλληλα τους λουόμενους με κατάλληλο προσωπικό, ώστε να προστατεύσουμε την παραλία και κατ’ επέκταση το περιβάλλον μας» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππο Κυρκίτσο, που ήταν παρών στην παρουσίαση του προγράμματος, καθώς και τα στελέχη της ΔΕΔΙΣΑ και του δήμου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι εξετάζεται η ενεργοποίηση κινητής μονάδας πρώτης ανακύκλωσης, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια σε όλα τα σημεία του δήμου.

«Τα Χανιά είναι μεταξύ των πέντε δήμων (οι υπόλοιποι είναι της Νάξου, της Θεσσαλονίκης, του Θερμαϊκού και του Μαραθώνα), όπου γίνεται μια καινοτόμος προσπάθεια για αποτελεσματική ανακύκλωση στην παραλία. Θα προωθηθούν σύντομα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολλές σχετικές δράσεις, οπότε όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε και να ενημερωθούμε στα θέματα της καλής ανακύκλωσης», τόνισε από την πλευρά του ο Φ. Κυρκίτσος, που γνωστοποίησε παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει συστηματική ενημέρωση για διάστημα 12 εβδομάδων, με παρότρυνση του κοινού να χρησιμοποιεί τα τέσσερα υλικά (πλαστικό, μέταλλο, χαρτί και υπόλοιπα απορρίμματα) στους ειδικούς ορθοστάτες, ώστε στο κέντρο διαλογής να γίνεται πιο εύκολα και οικονομικά η ανακύκλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ