today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Κατρακυλά η χώρα στους δείκτες ασφάλειας, αλλά ο κ. Τόσκας βλέπει “κλίμα ασφαλείας”

Στην 78η θέση από τις 142 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα, στην κατάταξη των χωρών στις οποίες οι πολίτες αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Έκθεσης Νόμου και Τάξης που δημοσίευσε η εταιρία σφυγμομετρήσεων Gallup για το 2017.

Ο δείκτης αίσθησης της Ελλάδας, όσον αφορά στην προσωπική ασφάλεια των πολιτών, οι οποίοι προφανώς και δεν έχουν ακούσει τον κ. Τόσκα, αλλιώς δεν θα τολμούσαν να απαντήσουν έτσι, είναι στα 74, με μέγιστη δυνατή ένδειξη τα 100.

Αρχικά το αποτέλεσμα δεν φαίνεται κακό, ωστόσο είναι, αφού το «σκορ» αυτό μας κατατάσσει τελευταίους στην Ε.Ε.

Οι ερωτήσεις, που ετέθησαν σε 148.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο,  αφορούσαν το αν έχουν εμπιστοσύνη στην τοπική αστυνομία, το κατά πόσο αισθάνονται ασφαλείς να περπατούν μόνοι τη νύχτα στην περιοχή όπου ζουν, το κατά πόσο οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν πέσει τους τελευταίους 12 μήνες θύματα κλοπής και τέλος το κατά πόσο έχουν υποστεί σωματική επίθεση.

Τις απαντήσεις των Ελλήνων μπορούν να τις μαντέψουν όλοι, εκτός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που υποστηρίζει «το κλίμα ασφάλειας αποτυπώνεται στις ανέμελες βόλτες των ξένων ηγετών στο κέντρο της Αθήνας…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ