today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Το Θέατρο του Πολέμου στο Summer Nostos Festival 2018

Μετά την περσινή επιτυχία του έργου «Η Αντιγόνη του Φέργκιουσον» («Antigone in Ferguson») η ομάδα του Θεάτρου του Πολέμου (Theater of War) επιστρέφει στο Summer Nostos Festival (την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 20.30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ) με ένα έργο εμπνευσμένο από το τελευταίο κήρυγμα του Martin Luther King Jr., με τίτλο «The Drum Major Instinct», για να μας θυμίσει ότι σε μία εποχή καταπίεσης και μίσους, ο αγώνας για δικαιοσύνη παραμένει το διακύβευμα της κοινωνίας μας.

Στο τελευταίο αυτό κήρυγμα, που πραγματοποιήθηκε ακριβώς δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του, ο Martin Luther King Jr. μίλησε προφητικά για τον επικείμενο θάνατό του και έθεσε στο συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, μία μεγάλη πρόκληση: να διατηρήσει άσβεστη την εγγενή, στον άνθρωπο, «επιθυμία να είναι μπροστά στις εξελίξεις, να ηγείται της πορείας, να είναι πάντα στην κορυφή» και να την αξιοποιήσει για να προωθήσει την δικαιοσύνη και την ειρήνη στον κόσμο, μέσα από πράξεις προσφοράς και αγάπης.

Το «The Drum Major Instinct» αποτελεί ένα έργο άκρως επίκαιρο, στην εποχή όπου ο κοινωνικός διάλογος επικεντρώνεται περισσότερο από ποτέ στην κατοχύρωση και την έμπρακτη προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων, των μεταναστών και της LGBTQ κοινότητας. Σύμφωνα με τους συντελεστές, η παράσταση του Θεάτρου του Πολέμου δεν φιλοδοξεί απλώς να γοητεύσει καλλιτεχνικά, αλλά και να εμπνεύσει σε επίπεδο ιδεών.

Περιλαμβάνει δραματοποιημένες απαγγελίες κειμένων του Martin Luther King Jr., συνοδεία πρωτότυπης μουσικής που έχει γραφτεί ειδικά για την παράσταση και την οποία ερμηνεύει χορωδία που περιλαμβάνει αστυνομικούς, δασκάλους, ακτιβιστές και μέλη του εκκλησιάσματος του St. Louis του Μιζούρι. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου του Πολέμου, Bryan Doerries.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή και επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων χρόνων και με 170.000 επισκέπτες στις περσινές εκδηλώσεις του, το Summer Nostos Festival (SNFestival), που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου, ανοιχτό και δωρεάν για όλους, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που αποτελείται από μουσική, χορό, θέατρο, σύγχρονη τέχνη, αθλητισμό, παιχνίδια, περφόρμανς και ομιλίες.

Ανακαλύψτε το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων του SNFestival στον ιστότοπο της διοργάνωσης στο www.SNFestival.org και στον ιστότοπο του ΙΣΝ, στη διεύθυνση www.SNF.org.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ