today-is-a-good-day
15.3 C
Athens

Η αγορά καυσίμων φλέγεται κι ο Σταθάκης… ρεμβάζει

Είναι να… απορεί κανείς με τη σφοδρή  κριτική που κάνει, τις τελευταίες ημέρες, η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ράλι στα καύσιμα. Και πιο πολύ είναι… άδικο να κατηγορεί η ΝΔ τον αρμόδιο (λέμε τώρα…) υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Διότι μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, η βενζίνη δεν… είχε ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ στα νησιά και αλλαχού.

Οπότε είναι μάλλον… υπερβολική και… άδικη η κριτική προς τον δραστήριο και πάνω απ΄ όλα αποτελεσματικό υπουργό Σταθάκη, ο οποίος μάλιστα με τη γνωστή άνεση που τον διακρίνει παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να μπει φρένο στο πάρτι με τις τιμές των καυσίμων.

Με την ελπίδα (σ.σ. θυμάστε το σύνθημα… η ελπίδα έρχεται;) ότι, μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση, η τιμή της βενζίνης θα παραμείνει σε “λογικά πλαίσια”, ήτοι κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ, θα πορευτούμε – όσοι πορευτούμε- αυτό το καλοκαίρι.

Πάντως για να μην “αδικούμε” εντελώς και “αναιτίως” την αριστερή μας κυβέρνηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε (και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ειδικά την ώρα της κάλπης) ότι δικά τους έργα είναι, μεταξύ πολλών άλλων, η άγρια υπερφορολόγηση, δύο μνημόνια, το «χάρισμα» της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και το κόψιμο των συντάξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ