today-is-a-good-day
20 C
Athens

Αλ. Τσίπρας: Ψαρεύοντας στα νερά του λαϊκισμού και της… ήττας

Ο πρωθυπουργός επιδιδόμενος, για ακόμη μια φορά, στο αγαπημένο του σπορ, τον λαϊκισμό, επέλεξε να πάει στη Θεσσαλονίκη για να “κεφαλαιοποιήσει” – αυτός τουλάχιστον ήταν ο στόχος του- ένα θλιβερό γεγονός.

Αναφερόμαστε φυσικά στην (καταδικαστέα) επίθεση που δέχτηκε, προ ημερών, από κάποιους φανατικούς ο Γιάννη Μπουτάρης. Σε ότι έχει να κάνει με τον δήμαρχο Μπουτάρη η επιλογή Τσίπρα, να τον στηρίξει και να προαναγγείλει από τώρα την υποστήριξη στο πρόσωπό του στις επόμενες δημοτικές εκλογές, δεν είναι και τόσο… αθώα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές πήγε “άπατος” στη Θεσσαλονίκη και ο εκλεκτός του για το δήμο, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, συγκέντρωσε το… συγκλονιστικό 10,36%. Ο Αλ. Τσίπρας γνωρίζοντας λοιπόν πως δεν έχει αξιόπιστη λύση απέναντι στη ΝΔ έκανε την “υπέρβαση” στηρίζοντας από τώρα τον Γ. Μπουτάρη.

Ετσι, στην περίπτωση που πάει καλά ο Μπουτάρης θα λέει ότι κέρδισε. Στην άλλη περίπτωση αυτή της ήττας – που είναι και το πλέον πιθανό σενάριο- θα κρυφτεί πίσω από την “υπερκομματική υποψηφιότητα Μπουτάρη” ρίχνοντας τη μπάλα στην εξέδρα. Μονά – ζυγά δηλαδή δικά του.

Να σημειωθεί τέλος, πως με την απόφασή του αυτή ο πρωθυπουργός δείχνει αφενός ότι δεν πιστεύει στη δυναμική υποψηφιότητας προερχόμενη από το κόμμα του και αφετέρου ότι η ήττα στις εθνικές εκλογές είναι αναπόφευκτη και μεγάλη. Κι ας μην το ομολογεί. Το ομολογούν, όμως, οι πράξεις του και οι επιλογές του…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ