today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Απλά… ανίκητος

Παραμένει «βασιλιάς στο χώμα» ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός με μία επιβλητική εμφάνιση, σε έναν τελικό που διακόπηκε δύο φορές (η δεύτερη για περίπου μία ώρα) λόγω δυνατής βροχής, πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Αλεξάντερ Ζφέρεφ στη Ρώμη (6-1, 1-6, 6-3) και πανηγύρισε εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου και την επιστροφή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από την Δευτέρα (ο Φέντερερ θα περάσει δεύτερος).

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τον Ναδάλ να κάνει περίπατο στο πρώτο σετ και τον Ζβέρεφ να «απαντά» με μία επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο. Κι ενώ ο πολιτογραφημένος Γερμανός τενίστας ξεκίνησε πολύ δυνατά στο τρίτο σετ (προηγήθηκε 3-1) η βροχή δυνάμωσε και το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά. Ο Ναδάλ μείωσε αμέσως σε 2-3 και στη συνέχεια οι δύο μονομάχοι αποχώρησαν από το κορτ για δεύτερη φορά.

Μετά από περίπου μία ώρα ο αγώνας άρχισε ξανά, με τον Ζβέρεφ εμφανώς επηρεασμένο από τη διακοπή και τον Ναδάλ να… πετάει. Ο Ισπανός πήρε 4 σερί game, μετέτρεψε το εις βάρος του 2-3 σε 6-3 κι έγινε πλουσιότερος κατά περίπου 1 εκ. ευρώ, ενώ από αύριο (21/05) θα φιγουράρει ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ναδάλ επέστρεψε στην κατάκτηση του τουρνουά της Ρώμης μετά από 3 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ