today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Μεντβέντεφ: Ο Τσιτσιπάς στο Top-4 στο χώμα αυτή τη σεζόν

Απόψε (22:00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιχειρήσει να φτάσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, έχοντας απέναντί του τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Μπορεί ο Μεντβέντεφ να έφτασε στο Παρίσι με ρεκόρ 0-4 στο χώμα, αλλά κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά και να βρίσκεται μόλις τρεις νίκες μακριά από το μεγάλο στόχο του, την κατάκτηση του τίτλου.

«Ελπίζω ότι θα μπορώ να έρχομαι εδώ για πολλά χρόνια στη σειρά, να σημειώνω εξαιρετικά αποτελέσματα και ίσως να το κατακτήσω μια μέρα» δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Παίζοντας με τον Στέφανο στα προημιτελικά, με τα αποτελέσματά του φέτος στο χώμα, μπορώ να πω ότι είναι σίγουρα στην πρώτη τριάδα, στην πρώτη τετράδα, μαζί με τον Σάσα (Ζβέρεβ), τον Νόβακ (Τζόκοβιτς) και τον Ράφα (Ναδάλ) στο χώμα. Είμαι πραγματικά ανυπόμονος γι’ αυτόν τον αγώνα».

Ο Μεντβέντεφ έχει επικρατήσει και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις του με τον Τσιτσιπά σε τουρνουά γκραν σλαμ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής φτάνει με 37 νίκες αυτή τη σεζόν, με τις 20 να έρχονται στο χώμα.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έφτασε πέρυσι για πρώτη φορά στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός, παραδέχθηκε ότι εξοικειώνεται με τις απαιτήσεις των τουρνουά γκραν σλαμ.

«Στα Grand Slams, όλα έχουν να κάνουν με την αντοχή και την ικανότητα να εμφανίζεσαι και να κάνεις την ίδια δουλειά κάθε δύο ημέρες και να την κάνεις καλά» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ