today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Έλα μωρέ τώρα… εγκληματικότητα και υπερβολές…

Η σημερινή συγκυβέρνηση, έχει «διαπρέψει» σε πολλούς τομείς. Στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην υγεία, στη ναυτιλία, στον πολιτισμό, παντού! Εκεί όμως που… δρέπει δάφνες είναι στην ασφάλεια του πολίτη και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας!
Σκληροί εγκληματίες και στυγνοί δολοφόνοι, όταν δεν βγαίνουν από την φυλακή με τον… ευεργετικό νόμο Παρασκευόπουλου, απλώς, δραπετεύουν. Μπαίνουν σε σπίτια, σκοτώνουν οικογενειάρχες, σακατεύουν στο ξύλο και «σιδερώνουν» ηλικιωμένους, ανατινάζουν ΑΤΜ, ληστεύουν καταστήματα, φαρμακεία, περίπτερα.
Τα, κατά Δραγασάκη, «δικά μας παιδιά», φοράνε τις κουκούλες τους και καίνε, σπάνε και καταστρέφουν ανενόχλητα και επιστρέφουν στις καταλήψεις τους για να προμηθευτούν ρόπαλα, λοστούς, γκαζάκια και μολότοφ ή αλλιώς «είδη οικιακής χρήσης».
Οι Ρουβίκωνες κάνουν τσάρκα στην Αθήνα και προβαίνουν σε «ενέργειες» και όχι επιθέσεις, πετώντας τρικάκια και μπογιές από τη Βουλή μέχρι υπουργεία και πρεσβείες και επιστρέφουν σπίτια τους με περιπολικά, για να μην πληρώνουν και ταξί.
Στα hot spot ή «κέντρα συγκέντρωσης» ή «αποθήκες ψυχών» παλιότερα, «κέντρα φιλοξενίας προσφύγων» σήμερα, τα επεισόδια είναι σχεδόν καθημερινά. Φωτιές, ξυλοδαρμοί, επιδρομές ένθεν κακείθεν. Στην παραλιακή της Πάτρας ομάδες μεταναστών και προσφύγων οπλοφορούν, σκοτώνουν και σκοτώνονται μεταξύ τους και στήνουν παγίδες θανάτου στους λιμενικούς. «Αγανακτισμένοι πολίτες» λιανίζουν στο ξύλο όποιον δεν μιλάει ελληνικά.
Και απέναντι σε όλα τα παραπάνω, είναι οι αστυνομικοί. Αστυνομικοί που στεγάζονται σε τμήματα που, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, είναι σχεδόν απαξιωμένα, ειδικά στην επαρχία. Υποστελεχωμένα, με προσωπικό που δεν έχει βασικό εξοπλισμό. Με περιπολικά σαράβαλα, χωρίς ανταλλακτικά και σε κάποιες περιπτώσεις άδεια από βενζίνη, με τα οποία καλούνται να καλύψουν αποστάσεις και ανάγκες που στο παρελθόν καλύπτονταν από τρία, τέσσερα ή και πέντε τμήματα. Γραφεία που δεν έχουν, όχι λειτουργικούς υπολογιστές, αλλά ούτε καν χαρτί για φωτοτυπίες.
Αλλά, εντάξει μωρέ… σιγά… είναι αναγκαία τώρα όλα αυτά, για τον κάθε «τελευταίο μπάτσο που οπλοφορεί» όπως είχε πει κάποτε ο νυν πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που σήμερα έχει κάμποσους από αυτούς τους «μπάτσους» στην φρουρά του, ή μήπως θα ήταν λύση «οι οπλισμένοι μπάτσοι σε κάθε γωνία και σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο» όπως είχε πει παλιότερα ο νυν πρωθυπουργός, που τώρα «κουβαλάει» μαζί του καμιά δεκαριά διμοιρίες όταν επισκέπτεται κανένα νησί..;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ