Με σπαράγγια και παρμεζάνα, έτοιμη σε 30’
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
Ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η παρμεζάνα και να ενσωματωθεί στη σούπα. Σερβίρουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα.