today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Η κοινωνία δεν …γοητεύεται από την “καθαρή έξοδο”

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις – κρυφές και φανερές- η πλειονότητα των πολιτών δεν πιστεύει ότι με την περίφημη “καθαρή έξοδο”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, θα αλλάξει κάτι άμεσα προς το καλύτερο για τη ζωή του και την καθημερινότητα του.

“Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν από εμάς και να δουν πράγματα ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα τώρα και όχι στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον” μας έλεγε έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. “Δυστυχώς το μόνο που υπάρχει μπροστά τους” είναι οι μειώσεις στις συντάξεις τους, η μείωση του αφορολογήτου και μια σκληρή επιτροπεία που θα συνεχίσουν να ασκούν οι δανειστές στη χώρα” καταλήγει.

Στο Μαξίμου τα γνωρίζουν όλα αυτά, όπως επίσης γνωρίζουν και τα παράπονα που τους μεταφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για τις επερχόμενες μειώσεις στις συντάξεις.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι “δεν μπορεί και δεν θα εφαρμοστεί η μείωση των συντάξεων, παρότι έχει ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ”. Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει “ότι είτε οι δανειστές θα είναι ελαστικοί ως προς αυτό, είτε ο πρωθυπουργός θα πάρει την απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ο Τσίπρας πάντως δεν θα προχωρήσει σε μείωση συντάξεων” υπογραμμίζει στέλεχος κοντά στον πρωθυπουργό, αφήνοντας ταυτόχρονα “ορθάνοιχτο” το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί το φθινόπωρο που μας έρχεται σε πρόωρες εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ