today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Πάσα ομοιότητα με πρόσωπα δεν είναι συμπτωματική

Στα παλιά τους τα παπούτσια φαίνεται πως γράφουν πολλά από τα «γαλάζια» στελέχη την προειδοποίηση – εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τις παραινέσεις του γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη, να μην ανακοινώνουν με οποιονδήποτε τρόπο την υποψηφιότητά τους, ακόμα και αν είναι σχεδόν συμφωνημένη, πριν το κάνει επίσημα η Πειραιώς.
Αν κάνει κανείς μια «βόλτα» στα social και στα προφίλ διαφόρων μελών, στελεχών, πολιτευτών κ.ο.κ. θα διαπιστώσει ότι κάποιοι όχι μόνο αγνοούν την εντολή του αρχηγού τους αλλά έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο προκλητικότητας που αντί για την επαγγελματική τους ιδιότητα αναγράφουν την κομματική. Π.χ. «Τάδε Ταδόπουλος, πολιτευτής της Ν.Δ. της τάδε εκλογικής περιφέρειας». Ή «πρώην βουλευτής άνω Πετρομαγούλας (μέχρι εδώ καλά), εκ νέου υποψήφιος (ουπς)».
Ο σωστός πολιτευτής όμως, ο βαρβάτος, αφού την κάνει που την κάνει την… ανταρσία και ανακοινώνει υποψηφιότητα, την ολοκληρώνει βάζοντας ως φωτό προφίλ ένα ωραίο ενσταντανέ του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επιβεβαιώνει τα καθέκαστα.
Οι πιο άτυχοι είναι όσοι «κατεβαίνουν» για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο, οι οποίοι, «ψαρωμένοι» όντες, δεν τολμούν να παρακούσουν τις συστάσεις και τις εντολές και περιμένουν υπομονετικά να ανάψει το «πράσινο φως», που στην προκειμένη είναι γαλάζιο.
Υπάρχουν βέβαια ακόμα και σε αυτούς, οι μουλωχτοί, που αναρτούν ένα πολιτικό σχόλιο, βάζουν κάποιον δικό τους να τους επιβραβεύσει, τάχα μου δήθεν και να τους «παροτρύνει» να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους. Η μουλωχτή επιβεβαίωση της… εξωθεσμικής ανακοίνωσης της υποψηφιότητας, έρχεται με ένα απλό like, μια καρδούλα ή για τους πιο τολμηρούς με ένα: «ήρθε αυτή η ώρα».
Και για να είμαστε ξεκάθαροι, τα παραπάνω δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας και κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ είναι συμπτωματική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ