today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Λαγός με δαμάσκηνα

Ιδιαίτερο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά για 4 άτομα
1 λαγό
1 κιλό κρασί ξηρό κόκκινο
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 καρότο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
σέλινο
μαϊντανός
θυμάρι
φύλλο δάφνης
πιπέρι σε κόκκους
250 γραμμάρια δαμάσκηνα
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
250 γραμμάρια κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια μανιτάρια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Χωρίζουμε σε μερίδες το λαγό και τον βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος ή σε σκεύος από πορσελάνη.
Προσθέτουμε το κρασί, το κονιάκ, το καρότο, τα κρεμμύδια σε φέτες, το σκόρδο, 2 κουταλιές λάδι και ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα όπως σέλινο, μαϊντανό, θυμάρι, φύλλο δάφνης.
Προσθέτουμε το πιπέρι και τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια του λαγού. Ακολούθως, τα βάζουμε σε ένα πλατύ και ρηχό πήλινο σκεύος για φαγητά φούρνου.
Σοτάρουμε στο τηγάνι και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο λαγό μαζί με το μείγμα κρασιού, αφού το στραγγίσουμε.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το λαγό να σιγοψηθεί για περίπου δύο ώρες.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα μανιτάρια, αφού σοτάρουμε τα τελευταία με λίγο βούτυρο. Σερβίρετε αν θέλετε με πουρέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ