today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Συνεχής ενημέρωση

“Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μετρό

Η κίνηση των συρμών του μετρό γίνεται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής.

Νωρίτερα, χωρίς ρεύμα βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Το πρόβλημα ήταν τεράστιο, με την  Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, ενώ χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ, το οποίο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον όγκο των διαμαρτυριών.

Τα προβλήματα ήταν μεγάλα επίσης στο ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ, κυρίως στη γραμμή 2. Στο ΜΕΤΡΟ, παρατηρήθηκε επίσης σε πολλούς σταθμούς γενική συσκότιση.

Τεράστιες περιοχές, όπως Παγκράτι, Καισαριανή, Μαρούσι, Βόρεια και Νότια Προάστια είχαν μείνει δίχως ηλεκτροδότηση, με τις πληροφορίες τις πρώτες ώρες, να δίνονται με το σταγονόμετρο από τους αρμόδιους διαχειριστές .

Το πρόβλημα φαίνεται να προέκυψε πιθανότατα επειδή κάποια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής βγήκε εκτός λειτουργίας, γεγονός που συμπαρέσυρε όλο το σύστημα, το οποίο, προκειμένου να μην υπάρξουν γενικότερα προβλήματα, άρχισε να “βγάζει” εκτός ολόκληρες περιοχές.

Νωρίτερα είχαν βγει εκτός λειτουργίας οι γραμμές υψηλής τάσης των 150 kV που ελέγχει ο ΑΔΜΗΕ, γεγονός που οδήγησε και στο μίνι-μπλακ άουτ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι που προκύπτει πρόβλημα με τον ΑΔΜΗΕ. Πριν από ένα μήνα, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Αγίου Στεφάνου, που σβήστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

(Η ενημέρωση συνεχίζεται)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ