today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Η Ελλάδα να μην ασχολείται μαζί μας και δεν θα πάθει το παραμικρό

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μεταξύ άλλων ανεφέρε σε δημοσιογράφους πως κάλεσε την Ελλάδα να μην ασχολείται με την Τουρκία και υπεραμύνθηκε των μνημονίων συνεργασίας με την Λιβύη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το sigmalive.com ο κ. Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από Αλγερία προς Γκάμπια είπε: “Αν θέλετε ένα μήνυμα από μένα, πέστε στην ελληνική πλευρά, να μην ασχολείται με μας. Η έγνοια μας δεν είναι να ασχολούμαστε με την Ελλάδα, είπα στον Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ”.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι στις σχέσεις με την Ελλάδα απάντησε πως, “η Γερμανία φροντίζει την Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχουμε έναν κοινό φίλο, έναν πρώην δήμαρχο. Αν θέλετε ένα μήνυμα από μένα, πέστε στην ελληνική πλευρά, να μην ασχολείται με μας. Η έγνοια μας δεν είναι να ασχολούμαστε με την Ελλάδα, είπα στον Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ”.

«Ας μην μαλώνουμε ο ένας με τον άλλο, αν δεν τα βάζετε με εμάς, δεν πρόκειται να πάθετε το παραμικρό κακό από εμάς. Σχετικά με τη Λιβύη. Τι δουλειά έχετε στη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα, και πού η Λιβύη! Επίσης σχετικά με την υφαλοκρηπίδα, τα δύο μέρη πρέπει να βλέπουν η μια την άλλη», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τραμπ προς Ερντογάν: Λύστε τις διαφορές σας με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Τη σημασία της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφωνιών στην ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της Λιβύης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι, «σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθούν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Συμφώνησαν, επίσης, ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει. Ο Πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ