Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ως θεσμικός πυλώνας ρύθμισης και εποπτείας στον τομέα των παιγνίων στην Ελλάδα και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και δημιουργίας ΕΚΚΟΜΕΔ (Creative Greece) ως ο φορέας στήριξης της δημιουργικής βιομηχανίας στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, οι δύο φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών, την υποστήριξη της καινοτομίας και της βιωσιμότητας του ελληνικού οικοσυστήματος και παράλληλα την προστασία της κοινωνίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν στην προβληματική ενασχόληση με τα παίγνια. Η ενίσχυση και η θεσμική κατοχύρωση της ελληνικής βιομηχανίας έρχεται να ενταχθεί στη ραγδαία ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών και της σύνδεσης της χώρας μας με τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις, ώστε να εδραιώσει τον ρόλο της, ως περιφερειακού ψηφιακού κόμβου.
Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΚΟΜΕΔ Λεωνίδας Χριστόπουλος δήλωσε ότι «θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη θεσμική και οργανωμένη συνεργασία μας με την ΕΕΕΠ, σ’ έναν χώρο που αναπτύσσεται διεθνώς και στην Ελλάδα με πολύ γρήγορους ρυθμούς και μπορούμε να καταστήσουμε την χώρα μας έναν σημαντικό, ψηφιακό κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ Δημήτρης Ντζανάτος τόνισε την ανάγκη για την υποστήριξη δράσεων που προωθούν τον υπεύθυνο σχεδιασμό παιχνιδιών και την ανάγκη συνεργασιών σε εκστρατείες ενημέρωσης, πρόληψης και προστασίας των παικτών και ιδιαίτερα των ενηλίκων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. «Σήμερα οφείλουμε να προβλέψουμε και να εξερευνήσουμε μοντέλα πιστοποίησης περιεχομένου για την προστασία και των ευάλωτων ομάδων, αλλά και τη διαλειτουργικότητά τους με τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας με το ΕΚΚΟΜΕΔ θα παράγει σημαντικά αποτελέσματα για να αποκτήσει η Ελλάδα μία σύγχρονη, υπεύθυνη και εξωστρεφή βιομηχανία ψηφιακών παιχνιδιών», σημείωσε ο κ. Ντζανάτος.
Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταρτιστεί από τους δύο φορείς ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο με επιλεγμένες δράσεις, χρονοδιαγράμματα και αρμοδιότητες.