today-is-a-good-day
25.9 C
Athens

Β.Κεχαγιά: Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να τεκμηριώσει τη δήλωσή του ότι ο κ. Κασσελάκης είναι “χορηγός” της κυβέρνησης της ΝΔ

Τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «χρυσός χορηγός» του κ. Μητσοτάκη σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καλώντας τον κ. Ανδρουλάκη «να την αιτιολογήσει».

«Ο κ. Κασσελάκης, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαρκώς καταθέτουν προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, της ζωής και του βοιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. Έχουν προτάσεις, όπως αυτή για την στεγαστική κρίση, έχουν προτάσεις για την ακρίβεια, έχουν προτάσεις για το φορολογικό, που μειώνουν τους φόρους για την πλειονότητα, άνω του 90%, των Ελλήνων φορολογούμενων, και ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης είναι “χορηγός” της κυβέρνησης της ΝΔ. Θα πρέπει να το τεκμηριώσει», είπε η κ.Κεχαγιά, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να βρίσκεται σε μία κατάσταση πανικού και έκδηλου εκνευρισμού».

Για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento περί συγκάλυψης υποθέσεων λαθρεμπορίου και διακίνησης «μαύρου χρήματος» από την ΑΑΔΕ, σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ σοβαρές οι καταγγελίες που έχουν αποτυπωθεί» και πως «η ΑΑΔΕ θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις».

Για την κριτική από τα «αριστερά» ως προς το ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν και μεγάλα εισοδήματα, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα προοδευτικό Κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που στρέφει το ενδιαφέρον του στην κοινωνία και στην πλειονότητα των πολιτών» και «βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, στους αδύναμους, στους ευάλωτους και στη μεσαία τάξη». Επομένως, όπως είπε, «θέλει η πλειονότητα των πολιτών να μη πληρώνει υψηλούς φόρους».

Απαντώντας στην κριτική ότι ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε το κράτος του Ισραήλ χωρίς να συναντήσει κάποιον αξιωματούχο του, επανέλαβε ότι το «μήνυμα» που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν την επίσκεψη είναι μήνυμα «αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται, στον παλαιστινιακό λαό ο οποίος έχει εκτοπιστεί». «Είναι το μήνυμα του μεγαλύτερου κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς προς τον δυτικό κόσμο, αλλά και στην ΕΕ, καθώς και στα προοδευτικά και αριστερά κόμματα της ΕΕ, ότι θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στην περιοχή. Ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να συναντηθεί με την ισραηλινή πλευρά, αλλά αυτό δεν είναι επί της παρούσης. Ο σκοπός του ταξιδιού του δεν ήταν διπλωματικός. Ήταν μια πράξη αλληλεγγύης», υπογράμμισε. Όσον αφορά την κριτική περί «εκδρομής» στην Παλαιστίνη, απάντησε: «Ο κ. Κασσελάκης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διακινδύνεψαν τη ζωή τους πηγαίνοντας σε εμπόλεμες περιοχές και είδατε και όλοι σας ότι εκτοξεύθηκαν πύραυλοι στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Αν κάποιοι θεωρούν ότι ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που νοιάζονται για την ειρήνη στην περιοχή είναι “τουρίστες”, θα πρέπει να απαντήσουν γιατί άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ή ακόμη και ο πρωθυπουργός, δεν έχουν πάει στη συγκεκριμένη περιοχή ή αν είναι προτιμότερο να ταξιδεύει ο κ. Μητσοτάκης και να κάνει τουρισμό ή διακοπές στην όαση της Σίβα και μάλιστα με κρατικά έξοδα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης πήγαν με έξοδα του κόμματος».

Αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή και «τη μάχη της φέτας», κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «κάνει προβολή της δικής της στρατηγικής, η οποία στηρίζεται στον λαϊκισμό, στην τοξικότητα, στις επιθέσεις, στο δηλητήριο, πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», δηλώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε αδιάβαστος στη Βουλή». «Η μάχη της ακρίβειας, γατί περί μάχης πρόκειται, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, αντί η κυβέρνηση να επιδιώκει να υπονομεύσει τη θετική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεισφέρει, όπως εκφράστηκε με την πρόταση νόμου με ένα πλαίσιο μέτρων για να ανακουφιστεί ο ελληνικός λαός», προσέθεσε.

Για τις δημοσκοπήσεις σχετικά με την ηγεσία της επόμενης μέρας στην Κεντροαριστερά, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, όλοι μαζί, όλα τα στελέχη μαζί, θα οδηγηθούν στις κάλπες των ευρωεκλογών, για να υπάρξει ανατροπή της πολιτικής εικόνας, για να υπάρξει απομείωση των ποσοστών της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη». «Ο κ. Κασσελάκης ήδη έχει πει ότι στον δρόμο προς το καταστατικό μας συνέδριο θα υπάρξουν αποφάσεις και προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που θέλουν να συμπαραταχθούν και να συμπορευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα είναι απλώς κάποιες δημοσκοπήσεις που τις διαβάζουμε», σημείωσε.

Η Β. Κεχαγιά επανέλαβε ότι η πρόσκληση του Στ. Κασσελάκη «δεν αφορά κανέναν πολιτικό αρχηγό» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει λίστα στελεχών που θα έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ ή που θα τους καλέσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο. Δεν υπάρχουν λίστες. Μπορεί να υπάρχουν κάποια πρόσωπα που ο κ. Κασσελάκης έχει αξιολογήσει την πολιτική τους διαδρομή, τώρα ή στο παρελθόν, και θεωρεί ότι μπορούν να ενσωματωθούν και να συνυπάρξουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», διευκρίνισε.

Τέλος, για το Πόθεν Έσχες του κ. Κασσελάκη απάντησε: «ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες του, υπάρχει, όμως, μία παραδοξότητα, ότι η πλατφόρμα στην οποία κατατίθενται τα Πόθεν Έσχες παραμένει ακόμη και τώρα κλειστή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ