today-is-a-good-day
26.8 C
Athens

Μ.Χρυσοχοΐδης: Στόχος η Θεσσαλονίκη να είναι μια ασφαλής πόλη

«Στόχος μας η Θεσσαλονίκη να είναι μια ασφαλής πόλη. Να έχουμε ασφαλείς γειτονιές» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, στο δημαρχιακό μέγαρο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα αστυνόμευσης, το κυκλοφοριακό εξαιτίας των έργων του Flyover, η διοργάνωση του Euro Pride, η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και η εικόνα στους αθλητικούς χώρους καθώς επίσης η μετακίνηση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου από την Πλατεία Αριστοτέλους.

«Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση με τον δήμαρχο, υπάρχουν θέματα που είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την πόλη. Πρώτο το κυκλοφοριακό», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδηςς στις δηλώσεις που ακολούθησαν στους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν στη δύναμη της Τροχαίας επιπλέον 100 άτομα. «Για να μπορέσει η τροχαία να καταλάβει όλες τις κρίσιμες οδούς και η κυκλοφορία να γίνεται με τρόπο που θα διευκολύνει τους πολίτες», υποστήριξε ο υπουργός.

Για τη μετακίνηση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου από την Πλατεία Αριστοτέλους, ζήτημα που έθιξε ο κ. Αγγελούδης, ο Υπουργός δήλωσε σύμφωνος, προσθέτοντας πως οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα. «Ο χώρος που βρίσκεται σήμερα το αστυνομικό τμήμα είναι ακατάλληλος και πρέπει να βρεθεί άλλος, πλησίον, για να φιλοξενήσει όλους τους αστυνομικούς και τις δραστηριότητες», συμπλήρωσε.

Πιο συγκεκριμένα για την αστυνόμευση της πόλης και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είπε πως στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν 530 πρόσθετοι αστυνομικοί και μαζί με τους υπάρχοντες «συγκροτούν τις ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας».

Ανακοίνωσε, δε, πως τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εγκαινιάσει το τρίτο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Χαριλάου. «Έχουμε κάνει σπουδαία βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Για εμάς είναι νίκη ότι κάθε μέρα αυξάνονται οι καταγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγουν στόματα, ανοίγουν πόρτες πίσω από τις οποίες υπήρχε κακοποίηση. Συλλαμβάνονται δράστες αποτελώντας σημαντική πρόοδο για την κοινωνία μας. Το ίδιο και για τα θέματα των ανηλίκων, όπου η αστυνομία έχει εξαπλώσει σχέδιο».

Ο υπουργός στάθηκε και στη διοργάνωση του Euro Pride 2024 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα, από 21 έως 29 Ιουνίου. «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση ευρωπαϊκού επιπέδου και πάρα πολύ σημαντική», τόνισε ο κ.Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως έχει ήδη εκπονηθεί ένα πρώτο σχέδιο και πως η αστυνομία θα βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τον δήμο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, ευχαρίστησε τον κ.Χρυσοχοΐδη για τη διάθεση του να συνεισφέρει στην επίλυσή των προβλημάτων της πόλης, τονίζοντας πιο συγκεκριμένα: «Με πολύ μεγάλη προσοχή άκουσε ο υπουργός τα θέματα που έθεσε η δημοτική αρχή, το κυκλοφοριακό, την ασφάλεια στις γειτονιές και την αναγκαιότητα να μετακινηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου από την εμβληματική πλατεία, την πλατεία Αριστοτέλους».

«Ντροπή να γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου χωρίς την παρουσία θεατών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ντροπή» χαρακτήρισε ο υπουργός το γεγονός ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Άρη θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία θεατών, ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

«Είναι ντροπή να γίνεται τελικός Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς φιλάθλους, όταν η χώρα αναλαμβάνει τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Να έχουμε κλειστό γήπεδο δεν αρμόζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ωστόσο, για τον τρόπο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος. «Από τη μέρα που άνοιξαν τα γήπεδα τον Φλεβάρη, μέχρι σήμερα, όλο και περισσότερο εμπεδώνεται η ασφάλεια εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Εγκληματικές ομάδες εξαρθρώνονται, κανόνες τηρούνται και θα τηρούνται. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βλέπω χιλιάδες παιδιά με τους γονείς τους να βρίσκονται στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμα γεγονότα αθλητικά. Θα τα καταφέρουμε, θα πετύχουμε και θα είναι αυτό μια νίκη της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ