today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Jumbo: «Πράσινο φως» από τη Γενική Συνέλευση για μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή  

Την πρόταση για διοίκησης για διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2023, που αντιστοιχεί στο ποσό του 1 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε  με αυξημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση του 80% η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του ομίλου Jumbo. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου 2024.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2024, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Μέχρι και τον Ιούλιο του 2024, η Jumbo θα έχει καταβάλει στους μετόχους της ποσό ύψους 218 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση της τάξης του 5,8% περίπου.

Κατά τη συζήτηση για την έγκριση και των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους μετόχους για την μέχρι πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου, υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της ότι θα επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2024, μετά την ολοκλήρωση του α’ εξαμήνου του έτους.

Όπως έχει επισημανθεί, η διοίκηση διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών από 8%-10% τη φετινή χρονιά.

Ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων

Όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων, η διοίκηση του ομίλου ενημέρωσε τους μετόχους –συνεταίρους της, ότι από την αρχή του έτους ξεκίνησαν να λειτουργούν:

το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην πόλη Oradea στη Ρουμανία, το δεύτερο JUMBO στην πόλη,
το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Καρδίτσα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος JUMBO αριθμεί 86 καταστήματα, εκ των οποίων τα 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 10 στη Βουλγαρία και 18 στη Ρουμανία.

Στις αρχές Ιουνίου του 2024 αναμένεται να λειτουργήσει το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Λάρισα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ