today-is-a-good-day
32.9 C
Athens

“Χ”αμένος ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι των αιωνίων

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 2-0 μέχρι στο 73′ και κρατούσε την τύχη στα χέρια του, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και σημείωσε 2 τέρματα και έτσι έστειλε το Τριφύλλι εκτός Ευρώπης, μέσω του βαθμολογικού πίνακα της Super League, και πλέον οι “πράσινοι” είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να κατακτήσουν το Κύπελλο κόντρα στον Άρη, ώστε να “σώσει” στο τέλος κάπως τη χρονιά, που ολοκληρώθηκε σε… τραγωδία!

Το ματς

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι και στο 4’ ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Χουάνκαρ έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Γερεμέγεφ έγινε κάτοχος της μπάλας και κράτησε παρά την πίεση εβρισκόμενος απέναντι στον Τζολάκη, όμως ο Έλληνας κίπερ απέκρουσε το τελείωμά του.

Οι «πράσινοι» πίεζαν στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» και έψαχναν το γρήγορο γκολ. Έτσι το 6’ μετά από ωραία συνεργασία από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Τζολάκης έπεσε και μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα το χαμηλό γύρισμα του Τσέριν, ο οποίος έψαξε τον Γερεμέγεφ.

Το Τριφύλλι είχε τον έλεγχο του αγών και στο 11’ έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία για το 1-0. Μετά από ατομική προσπάθεια του Μπακασέτα που κινήθηκε παράλληλα από τα δεξιά προς τα αριστερά στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών μπλόκαρε εύκολα.

Με το πέρας του πρώτου 20λεπτου ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, μιας και έλεγχε το κέντρο και κρατούσε όσο έπρεπε τη μπάλα. Μάλιστα στο 21’ έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία. Μετά από κόρνερ του Μακασέτα, ο οποίος με πάσα βρήκε τον Μαντσίνι, ο οποίος βρέθηκε στα όρια της περιοχής του Ολυμπιακού ανενόχλητος, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Τζολάκη.

Οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία καλή στιγμή μετά την άλλη, μιας και στο 26’, ο Μπακασέτα έκανε εξαιρετική πάσα, στον Γερεμέγεφ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη, αλλά αυτή τη φορά πλάσαρε άουτ.

Όμως στο 30’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να επισκεφτεί την εστία του Λοντίγκιν. Μετά από σέντρα του Ροντινέι, ο Καρβάλιο έκανε την κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και πήγε παράλληλα με την εστία του Τριφυλλιού.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι Πειραιώτες έχασαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Ροντινέι έκανε το σουτ, που κινήθηκε παράλληλα με την περιοχή του Παναθηναϊκού και εκτέλεσε με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Όμως στο 39’ το Τριφύλλι «άγγιξε» το 1-0 με τον Μαντσίνι, ο οποίος πήρε την μπάλα με υπέροχο κοντρόλ και στρώσιμο μετά την πάσα του Μπακασέτα, αλλά το σουτ του από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο Τζολάκης, σέλνοντας το κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός στο 45’ έφτασε μια ανάσα από το 1-0! Μετά από εξαιρετική επίθεση του Τριφυλλιού και σουτ του Μπακασέτα στην κίνηση, η μπάλα βρήκε και λίγο στον Ρέτσο και κατέληξε στο δοκάρι του Τζολάκη κι έπειτα κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έφτασε και αυτός με τη σειρά του κοντά στο γκολ. Ο Ποντένσε κινήθηκε υπέροχα παράλληλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού από τα δεξιά προς τα αριστερά, αλλά του εντυπωσιακό του σουτ εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν.

Το κάρφωσε ο Μπακασετα!

Στο 45’+3 ο Μαντσίνι έκανε υπέροχη ντρίπλα στον Ρίτσαρντς, με τον Άγγλο να τον ανατρέπει και να κερδίζει πέναλτι, το οποίο το εκτέλεσε ο Μπακασέτας στο 45’+5, με τη μπάλα να πηγαίνει αριστερά και τον Τζολάκη στα… αριστερά «γράφοντας» το 1-0 και αυτό ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο  Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση και στο 51’ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με συνεχόμενα σουτ εντός της περιοχής του Παναθηναϊκού, τα δύο να κοντράρουν και το τρίτο του Ελ Κααμπί να καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 56’ υπήρξε τεράστιο λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού από τον Αράο, ο Όρτα έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος πρόλαβε να τον καθυστερήσει με αποτέλεσμα να γυρίσει και ο Πέρεθ και να του κλέψει την μπάλα.

Μπέρναρος και 2-0!

Μπορεί οι Πειραιώτες να έχασαν ευκαιρίες στο β’ μέρος, αλλά ο Μπερνάρ είχε… άλλη άποψη! Στο 58’ ο  Χουάνκαρ πέρασε την μπάλα στον Βραζιλιάνο άσο, εκείνος την έφερε στο δεξί και εκτέλεσε υπέροχα για το 2-0!

Έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-1 στο 67’, με τον Ποντένσε να κάνει το σουτ και αυτή να καταλήγει στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 70’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι «αγγιξαν» το γκολ, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το σουτ του Ποτένσε.

Απίστευτο τέρμα του Ποντένσε και 2-1!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά στην περιοχή του Παναθηναϊκού και στο 73’ κατάφερε να μειώσει το σκορ! Ο Ποντένσε έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια που με μία τρομερή λόμπα από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Λοντίγκιν, με τη μπάλα να πηγαίνει πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1.

Στο 77’ υπήρξε η πιο όμορφη στιγμή στον αγώνα,  μιας και έγινε tanding ovation για τους Χουάνκαρ και Μπερνάρντ που αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, μιας και ήταν το τελευταίο τους παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ ο Βραζιλιάνος άκουσε και το όνομά του.

Παρόλα αυτά στο 78’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Μετά από σέντρα του Ροντινέι, κεφαλιά του Ελ Κααμπί από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στα ίσα με τον Γιόβετιτς!

Αντί να κρατήσει το σκορ του ο Παναθηναϊκός, στο 80’ δέχεται ένα ακόμα τέρμα και έφερε στα ίσα το ματς. Ακόμη μία ατομική ενέργεια του Ποντένσε, ο οποίος έκανε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιόβετιτς νίκησε τον Κώτσιρα και κάνει το 2-2!

Μέσα σε 9 λεπτά ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των «πρασίνων» και είχε πάρει το προβάδισμα για την κατάληψη της 3ης θέσης, αφήνοντας το Τριφύλλι εκτός Ευρώπης, με βάση τον βαθμολογικό πίνακα.

Στο 88’ ο Ποτένσε αποβλήθηκε από το ματς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς ο  Ο Πορτογάλος πήγε άτσαλα στην μονομαχία με τον Πέρεθ και η αντίδραση που ακολούθησε άναψε τα αίματα εδώ στην Λεωφόρο, και από εκείνη τη στιγμή το ματς έγινε… ροντέο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια.

Μετά από 10 λεπτά το ματς ξεκίνησε, με τον διαιτητή να δίνει 11 λεπτά καθυστέρησης, τα οποία δεν τα εκμεταλλεύθηκε σε κανένα σημείο, παρά την αριθμητική υπεροχή και έτσι το σκορ έληξε με 2-2 και ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη στον τελικό Κυπέλλου για να βγει Ευρώπη.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (77’ Ζέκα), Ρούμπεν, Τσέριν 65’ Βιλένα), Μπακασέτας, Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Μπερνάρντ (77’ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (76’ Σπόραρ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Έσε, Όρτα (62’ Γιόβετιτς), Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Φορτούνης (62’ Μαρτίνς)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ