today-is-a-good-day
34.6 C
Athens

Στις 9 Ιουνίου χτίζουμε μαζί το μέλλον της Ευρώπης – Γράφει ο Φίλιππος Φόρτωμας

Η συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της εκπροσώπησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα κοινό μέλλον που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις αξίες μας. Στις 9 Ιουνίου θα κληθούμε να επιλέξουμε τα μέλη του νέου Ευρωκοινοβουλίου και κάθε ψήφος μετράει περισσότερο από άλλοτε, όχι μόνο λόγω της επιλογής των νέων ευρωβουλευτών, αλλά και της επιρροής που θα έχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών και των αποφάσεων που μας αφορούν ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του Φίλιππου Φόρτωμα *

Με τη συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες εκδηλώνουμε τη δημοκρατική μας δέσμευση ως πολίτες. Αντίθετα, η αποχή δεν είναι επιλογή, μειώνει τη νομιμότητα της δημοκρατίας, απομονώνει τους πολίτες από την πολιτική διαδικασία και τις κοινωνικές εξελίξεις και ενισχύει την επικράτηση ακραίων ιδεολογιών. Μια ψήφος διαμαρτυρίας που βασίζεται σε λαϊκιστικές, εθνικιστικές ή ευρωσκεπτικιστικές ιδεολογίες, τροφοδοτούμενη από την άγνοια και την έλλειψη πολιτικών ιδεών, απειλεί τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είμαι σίγουρος πως οι νέοι είναι αυτοί οι ψηφοφόροι που θα επηρεάσουν την πραγματική αλλαγή, αρκεί να πάνε στην κάλπη γιατί η ψήφος τους έχει τη δύναμη να οδηγήσει σε μια συστημική αλλαγή. Με ένα ασταθές και αβέβαιο μέλλον μπροστά τους, οι νέοι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που θα κληθούν με την ψήφο τους να το διαμορφώσουν και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Ας δούμε αυτές τις Ευρωεκλογές ως μία ευκαιρία να κινηθούμε προς ένα διαφορετικό είδος πολιτικής, με διαφάνεια, ενότητα και ριζοσπαστικά οράματα για το μέλλον που βασίζεται στις ανάγκες των πολιτών. Για μια ευημερούσα, ειρηνική και πάνω από όλα ενωμένη Ευρώπη, η αυξημένη πολιτική μας δέσμευση θα φέρει και την πραγματική πολιτική αλλαγή.

Η Ευρώπη σήμερα αντιμετωπίζει πολλά σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν επίσης και τα εθνικά θέματα των κρατών – μελών της. Οι νέοι ευρωβουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να διαχειριστούν ζητήματα όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η κοινωνική ανισότητα, η μετανάστευση, η ασφάλεια, η αμυντική πολιτική, η κλιματική αλλαγή,  η ψηφιακή επανάσταση. Αυτά τα προβλήματα απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες σε επίπεδο Ε.Ε. και κρατών – μελών ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και να επιτευχθούν βιώσιμες λύσεις.

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε ότι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και το Μεταναστευτικό μας έδειξαν ότι μια εθνική επιτυχία μπορεί να γίνει ευρωπαϊκή πολιτική και μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει την πολιτική δύναμη να διεκδικήσει κρίσιμα ζητήματα όπως η αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η ενίσχυση της άμυνας μας  και να υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των Ελλήνων. Η εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας έχει μεγάλη σημασία στο ευμετάβλητο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον που ζούμε γι’ αυτό η κάλπη της 9ης Ιουνίου έχει ξεχωριστή σημασία. Κάναμε πράξη ένα πάγιο αίτημα της ομογένειας να έρθει πιο κοντά στην πατρίδα με τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου. Από το σπίτι θα μπορούν να ψηφίσουν επίσης με επιστολική ψήφο οι ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, εποχιακά εργαζόμενοι, φοιτητές. Το πρωί της 9ης Ιουνίου η κάλπη θα είναι άδεια. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη γιατί όλες και όλοι μαζί θα χτίσουμε το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον των παιδιών μας!

* Ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας είναι Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ