today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος οδηγεί στην Ελλάδα που αξίζουμε – Γράφει ο Φίλιππος Φόρτωμας

Πριν λίγες μέρες ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, νόμο σταθμό για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και ένα νέο καθοριστικής σημασίας συμβόλαιο τιμής με την αγορά. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατη την πανδημία, έδειξαν ξεκάθαρα τον δρόμο που δεν είναι άλλος από  την επιτακτική ανάγκη κάλυψης του μεγάλου επενδυτικού  κενού που είχε δημιουργηθεί στη χώρα, καθώς και των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων  και της ανεργίας.

Του Φίλιππου Φόρτωμα *

Με την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας να επικεντρώνεται ακόμα σε παραδοσιακούς τομείς, χωρίς πρωτοβουλίες καινοτομίας, με χαμηλή παραγωγικότητα και χαμηλές επενδύσεις και με τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος της αγοράς να είναι πιο έντονες από ποτέ, θεωρείται προαπαιτούμενο η ενίσχυση του τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της πράσινης ανάπτυξης.

Ο Αναπτυξιακός Νόμος βασίζεται λοιπόν σε συγκεκριμένους πυλώνες ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, προκειμένου να επιτευχθεί ο ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, η πράσινη μετάβαση, η δημιουργία οικονομιών κλίμακας και η στήριξη καινοτόμων επενδύσεων. Επιπρόσθετα, ενισχύονται οι τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης και της αγροδιατροφής ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στις περιοχές απολιγνιτοποίησης. Με λίγα λόγια, συγκεντρώσαμε το σύνολο των τομέων ανάπτυξης της χώρας και της εθνικής μας οικονομίας, δίνοντας στους επιχειρηματίες κίνητρα και οφέλη για την προώθηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Επίσης, ένα μεγάλο μας στοίχημα είναι η ενίσχυση της Περιφέρειας και των νησιωτικών περιοχών. Αυτό θα το πετύχουμε, με ειδικότερες ρυθμίσεις για τις τουριστικές επενδύσεις, με ιδιαίτερη μνεία στα μικρότερα νησιά, με κίνητρα για την ενίσχυση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Θωρακίζουμε λοιπόν την οικονομία μας και κάνουμε ουσιαστικά βήματα προς την ανάκαμψη της χώρας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ακολουθώντας μία στοχευμένη επενδυτική στρατηγική, στηρίζοντας την τεχνολογία και την καινοτομία.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πιστή, για ακόμη μία φορά, στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησής μας, στόχος ήταν και είναι η ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, η προώθηση των επενδύσεων και η επαναφορά της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, στη θέση που πραγματικά της αξίζει. Στρατηγική μας επιλογή είναι η εξωστρέφεια, η μόνη οδός που οδηγεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και της αποκατάστασης της διεθνούς αξιοπιστίας της Ελλάδας. Μαζί λοιπόν δημιουργούμε την Ελλάδα που μας αξίζει!

* Ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας είναι Βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ