today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη σύσκεψη ασφαλείας για τον τελικό του Conference League στην ΟPAP Arena

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» σύσκεψη ασφαλείας μεταξύ αξιωματούχων του Ολυμπιακού, της ΕΠΟ, της UEFA και της Αστυνομίας ενόψει του τελικού του Europa Conference League, Ολυμπιακός-Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Αrena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κατά τη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, έγινε αυτοψία σε χώρους όπου θα συγκεντρωθούν πριν τον αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού προκειμένου να μεταβούν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας υπό αστυνομική συνοδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές η λύση που προκρίνεται είναι η μετακίνηση των ερυθρόλευκων οπαδών να γίνει μέσω του Ηλεκτρικού όπου από τον σταθμό του Φαλήρου θα μεταβούν στους σταθμούς Πευκάκια και Περισσός. Από εκεί θα περπατήσουν συνοδευόμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έως το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός.

Παράλληλα όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη ο Ολυμπιακός αναμένεται να πάρει και άλλα εισιτήρια καθώς όπως φαίνεται η ιταλική ομάδα δεν πρόκειται να διαθέσει όλα τα εισιτήρια που της αντιστοιχούν για τον τελικό.

Όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ τα μέτρα γύρω από το γήπεδο αναμένεται να είναι δρακόντεια με πολλαπλές ζώνες προελέγχων, ενώ δεν θα μπορεί κανείς να πλησιάσει στην ΟPAP ARENA αν δεν έχει εισιτήριο. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πρώτοι έλεγχοι για τα εισιτήρια θα γίνουν από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο.
Για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα θα βρίσκονται γύρω από το γήπεδο εκατοντάδες αστυνομικοί ενώ θα παρέχουν συνδρομή, σε πληροφοριακό επίπεδο, υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια.

Παράλληλα ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα θα πετάει πάνω από το γήπεδο το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και drone ενώ στο έδαφος κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους θα κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η πρώτη υπηρεσιακή σύσκεψη σχετικά με τα μέτρα για τον τελικό του Europa Conference League ενώ είχε προηγηθεί η παρουσία υψηλόβαθμων αστυνομικών στο Βέλγιο , όπου είχαν επαφές με τους αξιωματούχους ασφαλείας της UEFA, στο περιθώριο της αναμέτρησης Κλαμπ Μπριζ-Φιορεντίνα για τον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει και άλλη σύσκεψη σχετικά με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στον τελικό της 29ης Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ