today-is-a-good-day
19.6 C
Athens

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να επιτύχουμε τους πολεμικούς μας στόχους

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ διαμήνυσε σήμερα σε «φίλους και εχθρούς» της χώρας του ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχει τους πολεμικούς στόχους της στη Γάζα και στον βορρά, σε μια προφανή απάντηση στις πιέσεις των ΗΠΑ να σταματήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις τις επιχειρήσεις τους στη Ράφα.

Το σχόλιο αυτό έγινε σε μια τελετή στη μνήμη των Ισραηλινών θυμάτων του πολέμου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει ότι θα διακόψει τις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ εάν ο ισραηλινός στρατός μπει στη Ράφα, την πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

«Απευθύνομαι στους εχθρούς του Ισραήλ καθώς και στους καλύτερους φίλους μας και λέω: το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να υποταχθεί», είπε ο Γκάλαντ, σύμφωνα με δηλώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του. «Θα σταθούμε δυνατοί, θα επιτύχουμε τους στόχους μας, θα χτυπήσουμε τη Χαμάς, θα χτυπήσουμε τη Χεζμπολάχ και θα επιτύχουμε την ασφάλεια».

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλη χώρα. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και, επαναλαμβάνω, ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τους πολίτες του Ισραήλ, να απομακρύνουμε τις σατανικές απειλές εναντίον μας και να αντισταθούμε σε αυτούς που προσπαθούν να μας καταστρέψουν», πρόσθεσε.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναδημοσίευσε μέρος της ομιλίας του, ενόψει της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. «Λέω στους παγκόσμιους ηγέτες ότι καμία πίεση, όσο έντονη και αν είναι, καμία απόφαση διεθνούς φόρουμ δεν θα εμποδίσει το Ισραήλ να αμυνθεί. Εάν αναγκαστεί να αγωνιστεί μόνο του, θα το κάνει», ανέφερε.

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News, επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στον Ισραηλινό ηγέτη που είπε ότι η απειλή του Μπάιντεν για τη διακοπή στις παραδόσεις όπλων «σε αυτό το σημείο, ουσιαστικά θάβει τη συμφωνία (με τη Χαμάς) για την απελευθέρωση των ομήρων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ