today-is-a-good-day
19 C
Athens

Λασίθι: Τρεις συλλήψεις για βεγγαλικά, πυροτεχνήματα, αλλά και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, δύο άνδρες και ένας ανήλικος, κατηγορούμενοι για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Η σύλληψή τους έγινε στη διάρκεια έρευνας στις οικίες τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 405 κροτίδες, 352 γραμμάρια πυρίτιδας, 2 ναυτικές φωτοβολίδες, 55 κενές κυλινδρικές συσκευασίες για τη δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών-κροτίδων, ενώ κατασχέθηκαν επίσης 1.148 γραμμάρια πιθανόν νιτρικού καλίου. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου.

Από την Ελληνική Αστυνομία, πάντως έγινε σύσταση προς τους πολίτες και ιδίως προς τους γονείς ότι η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται, καλώντας τους να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εκδόθηκε αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών «διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα», πως οι ενήλικοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσουν μιμητικά τα παιδιά, αλλά και πως δεν θα πρέπει να λησμονούν «ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή».

Μάλιστα με την ανακοίνωση καθίσταται σαφές, ότι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ