today-is-a-good-day
23.4 C
Athens

Θ.Γλαβίνας: Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αυξήσει τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές και να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να ανεβάσει τα ποσοστά του, να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, και δεν θα πάει να συγκριθεί με την επίδοση του στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2019, αλλά με το αποτέλεσμα του στις εθνικές εκλογές, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Θανάσης Γλαβίνας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων που έκανε στη Θεσσαλονίκη.

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι το κόμμα το οποίο θα οδηγήσει τις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο, απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να δημιουργηθεί, με τη δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ και με συνεννόηση και συναντίληψη με άλλες υγιείς πολιτικές δυνάμεις του χώρου, μια δύναμη η οποία θα μπορέσει στις επόμενες εθνικές εκλογές να ανταγωνιστεί τη ΝΔ ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να γίνει αυτό πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι στη δεύτερη θέση», είπε ο κ. Γλαβίνας.

Κάλεσε τους πολίτες να στείλουν το μήνυμα “ως εδώ” με την πολιτική τής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι ακολουθεί μοντέλο “real estate αντιπολίτευση” και σε πολλά ζητήματα η πολιτική του είναι «ανερμάτιστη, χωρίς να έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο», ενώ για τον πρόεδρο του, Στέφανο Κασσελάκη, παρατήρησε ότι “κρύβεται” και εξακολουθεί να χαρακτηρίζει “εκβιαζόμενο” τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όταν ο κ. Ανδρουλάκης «έχει κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνει για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».

«Η λύση δεν είναι η ακραία φωνή, δεν είναι η Ακροδεξιά», σημείωσε ο κ. Γλαβίνας και προσέθεσε ότι η μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά ήταν πάντα στο στοιχείο του ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, και τώρα πάλι προσπαθεί απέναντι σε αυτή, είτε πουλάει κηραλοιφές είτε τάζει λαγούς με πετραχήλια, ενώ θα καταθέσει υπόμνημα εναντίον του κόμματος “Σπαρτιάτες”.

Όπως είπε, το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και είναι πιθανό στα τελευταία ονόματα που θα ανακοινωθούν να είναι και κάποιος από τη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ