today-is-a-good-day
27.4 C
Athens

Το Ισραήλ και η Γάζα: Μύθος και πραγματικότητα – Γράφει ο Δημήτρης Απόκης

Εδώ και αρκετές εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες καθημερινής παραποίησης της πραγματικότητας και διεθνούς προπαγάνδας, εναντίον του κράτους και του λαού του Ισραήλ. Μια προπαγάνδας που εφαρμόζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συστημικών μέσω μαζικής ενημέρωσης και η οποία, δυστυχώς, στηρίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ξεπερνώντας τα εσκαμμένα δια στόματος του ίδιου του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε σε ωμή παρέμβαση στα πολιτικά τεκταινόμενα στο εσωτερικό του Ισραήλ, εκτοξεύοντας ευθέως και απειλές. Όλα αυτά πίσω από μια δήθεν ανησυχία για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τι όμως είναι μύθος και τι πραγματικότητα;

Του Δημήτρη Γ. Απόκη *

Πριν από την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση των τρομοκρατών δολοφόνων της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου του 2023, υπήρχαν περίπου δύο εκατομμύρια Άραβες πολίτες στο Ισραήλ, αλλά κανένας Εβραίος πολίτης στη Γάζα. Οι κάτοικοι της Γάζας το 2006 ψήφισαν τη Χαμάς για να τους κυβερνήσει. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες τους αντιπάλους της Παλαιστινιακής Αρχής, ακύρωσε όλες τις μελλοντικές προγραμματισμένες εκλογές, στην ουσία, εγκαθίδρυσε μια δικτατορία και χρησιμοποίησε δισεκατομμύρια δολάρια διεθνούς βοήθειας για να κατασκευάσει, ένα τεράστιο υπόγειο σύστημα στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Πολύ απλά, δια δυο δεκαετίες, η Γάζα βρίσκεται για περίπου μια εικοσαετία υπό την κατοχή, όχι του Ισραήλ, αλλά μιας αιματηρής, δολοφονικής, τρομοκρατικής δικτατορίας.

Η Χαμάς στη δολοφονική της επίθεση, στόχευσε σκόπιμα αμάχους. Εξαπέλυσε, περισσότερες από 7.000 ρουκέτες σε ισραηλινές πόλεις με μοναδικό σκοπό τη δολοφονία αμάχων. Στο λεξιλόγιο και τη στρατηγικής της, δεν υπάρχει η έννοια παράπλευρες απώλειες ισραηλινών αμάχων, δεδομένου ότι το δόγμα της είναι, ότι οποιοσδήποτε θάνατος εβραίου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είναι λόγος εορτασμού.

Η καθημερινή πλέον, στη Δύση, προπαγάνδα μας λέει, ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί δυσανάλογη βία στη Γάζα. Εκείνο που δεν μας λέει ότι σε ένα πόλεμο εναντίον τεράτων – δολοφόνων τρομοκρατών, κανένα έθνος δεν μπορεί να κερδίσει χωρίς δυσανάλογη βία που βλάπτει τον εχθρό περισσότερο από ότι πλήττεται από τον εχθρό.

Κάποιο, λόγω της τραγικής άγνοιας ιστορίας που βιώνουμε σήμερα, ξεχνούν ότι η Αμερική, έπληξε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, με δυσανάλογη πυρηνική δύναμη, για να μπει τέρμα σε έναν αιματηρό πόλεμο.

Επίσης, κάποιοι και ειδικά η κυβέρνηση Μπάιντεν, επιμελώς ξεχνά, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ισοπέδωσαν τη Φαλούτζα και τη Μοσούλη στο Ιράκ, με δυσανάλογη χρήση δύναμης, για να εξαφανίσουν τους ισλαμιστές τρομοκράτες, που κρύβονταν ανάμεσα σε αθώους. Η Χαμάς και οι κατευναστές της στο δυτικό κόσμο, εναντιώνονται για τη δυσανάλογη βία, αλλά μόνο όταν έχει να κάνει με το Ισραήλ και όχι τους δολοφόνους της Χαμάς.

Να μην ξεχνάμε ότι πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, υπήρχε μια de facto λύση τριών κρατών, δεδομένου ότι το Ισραήλ, η Δυτική Όχθη και η Γάζα ήταν όλα ξεχωριστά κράτη που κυβερνούνταν από τις δικές τους κυβερνήσεις, δύο από τις οποίες ήταν παράνομες χωρίς να έχουν διεξαχθεί οι προβλεπόμενες εκλογές.

Αλήθεια, το Ισραήλ ή ο λαός της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, ήταν που υιοθέτησε, την ατζέντα «από το ποτάμι στη θάλασσα» για την καταστροφή του κράτους και του έθνους του Ισραήλ.

Την ώρα που η ευαίσθητη διεθνής κοινότητα πιέζει και εκβιάζει το Ισραήλ, να αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός, επιμελώς ξεχνά ότι υπήρχε ήδη κατάπαυση του πυρός πριν από τις 7 Οκτωβρίου και την έσπασε η Χαμάς, σφαγιάζοντας 1.200 αθώους Εβραίους, παίρνοντας πάνω από 250 ομήρους. Οι δολοφόνοι τρομοκράτες της Χαμάς, παραβίασαν την ειρήνη με στόχο να αποκτήσουν επιρροή έναντι του Ισραήλ δολοφονώντας αθώους αμάχους Εβραίους.

Ο κ. Μπάιντεν πιστεύει ότι κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής θρησκευτικής γιορτής του Ραμαζανιού, το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός. Δεν είπε όπως το ίδιο, σε παρόμοιες περιπτώσεις εβραϊκών θρησκευτικών εορτών. Η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου έγινε με στόχο να πιάσει το Ισραήλ στον ύπνο, ενώ γιόρταζε τις εβραϊκές θρησκευτικές γιορτές Simchat Torah, Shemini Torah και Shemini Atzeret στο Shabbat.

Μας λέει η κατά του Ισραήλ ψευδής και στημένη προπαγάνδα, ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, διακινδυνεύουν τη ζωή των στρατιωτών τους, για να αποτρέψουν θανάτους αμάχων ενώ οι δολοφόνοι τρομοκράτες της Χαμάς, θυσιάζουν τις ζωές  αμάχων, για να αποτρέψουν τους θανάτους τρομοκρατών.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απειλεί να διακόψει ή να επιβραδύνει τη βοήθεια προς το Ισραήλ εάν συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, παρόλο που ξεκίνησε δεν ξεκίνησε αυτό τον πόλεμο.

Τελικά τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα; Γιατί εάν πρόκειται για αποκόμιση πολιτικού οφέλους, κάποιοι να στηρίζουν δολοφόνους και τρομοκράτες, έναντι της μάχης για επιβίωση ενός δημοκρατικού ελεύθερου έθνους, δεν μιλάμε πλέον για αστείο αλλά για ηθελημένο έγκλημα.

*Ο Δημήτρης Γ. Απόκης, είναι Διεθνολόγος, με ειδίκευση στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, Γεωπολιτική και Διεθνή Οικονομία. Απόφοιτος των πανεπιστημίων The American University, School of International Service, και The Johns Hopkins University, The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies της Ουάσιγκτον. Είναι μέλος του The International Institute for Strategic Studies, του Λονδίνου. Ως Δημοσιογράφος, υπήρξε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ