today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Σολτς και Κάμερον καταδικάζουν την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς καταδίκασε σήμερα “την τρομερή τρομοκρατική επίθεση κατά αθώων θεατών σε συναυλία στη Μόσχα”, που στοίχισε τη ζωή σε 115 ανθρώπους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των ρωσικών αρχών.

“Σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και όλους τους τραυματίες”, πρόσθεσε ο Σολτς σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ καταδίκασε επίσης τη “δειλή και απάνθρωπη τρομοκρατία, όπου κι αν βρίσκεται”, δηλώνοντας ότι είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.

“Αθώοι άνθρωποι που ήθελαν απλώς να πάνε σε μια ροκ συναυλία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ”, ανέφερε σε ανάρτησή της στο X. “Είμαστε με όλη την καρδιά μας με τους κατοίκους της Ρωσίας”.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ εξέφρασε επίσης τα “συλλυπητήριά του στα θύματα και στις οικογένειές τους”, και ζήτησε “να ριφθεί γρήγορα φως στο πλαίσιο” αυτής της επίθεσης.

Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας καταδίκασε σήμερα με τον εντονότερο τρόπο “τη φονική τρομοκρατική επίθεση” που διαπράχθηκε κοντά στη Μόσχα.

“Η Βρετανία καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την φονική τρομοκρατική επίθεση”, σημείωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε ανάρτησή του επίσης στην πλατφόρμα X.

“Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια (…) στις οικογένειες των πολλών θυμάτων. Τίποτε δεν δικαιολογεί μια τέτοια πράξη βίας”, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ