today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

“Opso”: Ένα must visit ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο

Η αγγλική κουζίνα είναι περίπου σαν ανέκδοτο στη γαστρονομία. Οπότε στο Λονδίνο, όσους λόγους έχεις να πας σε μια από τις πιο ζωντανές ευρωπαϊκές μητροπόλεις, άλλους τόσους έχεις να αναζητήσεις καλό ελληνικό φαγητό. Είτε αν είσαι Λονδρέζος για να… μάθεις να τρως, είτε αν είσαι ένας από τους χιλιάδες Έλληνες που δραστηριοποιούνται εκεί για να μην… ξεχάσεις να τρως, είτε αν είσαι επισκέπτης για να βάλεις στις εμπειρίες σου το “Οpso”. Διότι όσο κι αν μοιάζει παράδοξο, στο Λονδίνο υπάρχει ένα ελληνικό εστιατόριο που είναι must visit.

Ένα ντιζαϊνάτο στέκι, με απλή όψη εξωτερικά και αξιομημόνευτη μέσα, με χώρους και για πριβέ γεύματα και για μπαροκατάσταση και για όσα απαιτεί ένα μοντέρνο μαγαζί εστίασης και με ένα μενού λαχταριστό τόσο στο brunch των Σαββατοκύριακων όσο και στο κυρίως μέρος των καθημερινών.

Είναι εμπειρία για πολλούς να τρώνε σπανακόρυζο ή φάβα για side dish, είναι περιζήτητα τα γιουβαρλάκια… ντάμπλιγκς και κυρίως είναι όλα πεντανόστιμα ακόμα δηλαδή και για τους Ελληνες που φυσικά έχουν πολύ ψηλότερα τον γευστικό πήχη από τους φίλους μας τους Αγγλους.

Οι Έλληνες που εμπενύστηκαν, έστησαν και κρατάνε αυτό το μαγαζί, ξεχειλίζουν από όρεξης και φαντασία για τη μαγειρική, μα φυσικά και από ικανότητες, αφού αυτό είναι να το έχεις. Κατάφεραν να βάλουν την ελληνική κουζίνα σε μια μοντέρνα εκδοχή παρασκευής και παρουσίασης χωρίς στο ελάχιστο να… θίγουν τις βασικές αρχές της. Προσθέστε και το ελληνικό μπρίο, κέφι και ταμπεραμέντο και θα καταλάβετε γιατί το “Opso” έχει γίνει περιζήτητο στον Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ