today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Εθνική Τράπεζα: Νέα έκδοση ομολόγου και πρόταση εξαγοράς για ομολογίες

Προαιρετική πρόταση εξαγοράς ομολογιών Tier 2 (μειωμένης εξασφάλισης) αξίας 400 εκατ. ευρώ που λήγουν το 2029 ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, προχωρώντας παράλληλα σε νέα έξοδο στις αγορές.

Η νέα έκδοση ομολόγου εμπίπτει στο πλαίσιο του προγράμματος κάλυψης στόχων MREL, με την Εθνική να ενημερώνει ότι έδωσε εντολή στις Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe, IMI-Intesa Sanpaolo, J.P. Morgan, Morgan Stanley και Natixis να πραγματοποιήσουν χθες (19 Μαρτίου) investor
calls ως Joint Bookrunners.

Το ομόλογο θα είναι Tier 2 ωρίμανσης 11,25 ετών με δικαίωμα ανάκλησης στα 6,25 χρόνια (11.25NC6.25) και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s.

Επιπλέον, η τράπεζα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην έκδοση νέας σειράς, εκπεφρασμένων σε ευρώ, ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2) υπό το πρόγραμμα έκδοσης ομολογιών Global Medium Term Note Programme συνολικού ποσού 5 εκατ. ευρώ της Τράπεζας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των Νέων Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η ολοκλήρωση της Πρότασης Εξαγοράς τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της επιτυχούς ολοκλήρωσης (κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια του Προσφέροντος) της έκδοσης των Νέων Ομολογιών (η Προϋπόθεση της Νέας Έκδοσης).

Ο διακανονισμός της Πρότασης Εξαγοράς και η ολοκλήρωση έκδοσης των Νέων Ομολογιών αναμένεται να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ