today-is-a-good-day
27.4 C
Athens

“Κέρβερος” Ντραγκόφσκι έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός κόντρα στον ΠΑΟΚ, έκανε παιδικά λάθη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Λημνιός με εκπληκτικό τέρμα στο 129′ έφερε το ματς στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι και η μπίλια έκατσε στο… πράσινο με ήρωα τον Ντραγκόφσκι.

Οι Σπόραρ, Λημνιός και Αράο ήταν άστοχοι, αλλά ο Πολωνός πόρτιέρο είχε κατεβάσει ρολά και με 4 αποκρούσεις έστειλε τους “πράσινους” στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλαδας

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να παίξει ψηλά, ενώ στο 3’ υπήρξε η πρώτη απώλεια για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ο Μιχαηλίδης έπαθε τράβηγμα στον τρικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Κουλιεράκη.

Όμως στο 7’ ο «δικέφαλος του βορρά» κέρδισε κόρνερ, το οποίος πέρασε ανεκμετάλλευτο. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κερδίσουν το κέντρο, μιας και οι παίκτες του Λουτσέσκου ήθελαν να εκμεταλλευτούν το ύψος τους και ο Παναθηναϊκός έχανε εύκολα τη μπάλα.

Στο 14΄πάντως οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 0-1. Ο Σβαμπ έκανε κεφαλιά «ψαράκι» από την σέντρα του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με υπερένταση.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Τριφυλλιού να κερδίσει κόρνερ, αλλά η εκτέλεση ήταν κακή και η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε εύκολα και σε συνδυασμό με τα εύκολα λάθη που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, έδιναν την ευκαιρία στην ομάδα του Λουτσέσκου να είναι συνεχώς στην εστία του Ντραγκόφσκι.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και αυτό έδινε την ευκαιρία στους αντιπάλους του να έχουν κυριαρχήσει, ενώ στην πρώτη φάση που βγήκαν μπροστά ήταν 30’, αλλά ο Παλάσιος έκανε τραγικό πλασέ απέναντι στον Κοτάρσκι, αλλά ήταν οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε από το 35’ και μετά, ο οποίος έχασε δύο back to back ευκαιρίες για το 1-0. ο Παλάσιος πέρασε την μπάλα στον Ιωαννίδη στην περιοχή, που είχε την ευκαιρία να εκτελέσει ο με την μία, αλλά αποφάσισε να κάνει κοντρόλ με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Κεντζιόρα και να τον κόψει και στη συνέχεια σουτ του Μπακασέτα από τα όρια της περιοχής, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Όμως στο 45+1’ ο ΠΑΟΚ έχασε μία ακόμα ευκαιρία. Λάθος του Κώτσιρα στην προσπάθεια να διώξει, σουτ του Ζίβκοβιτς στην κίνηση από τα όρια της περιοχής, αλλά με πίεση και χωρίς ισορροπία με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ.

Έτσι το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να είναι στο 0-0, με τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά λάθη κα να δίνει χώρους στον αντίπαλο του και τον ΠΑΟΚ να έχει χάσει καλές ευκαιρίες για το 0-1, αλλά Νταργκόφσκι και… ατυχία δεν έγιναν γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να κρατά ξανά τον έλεγχο του αγώνα και να γίνεται επικίνδυνος στην εστία του Νταργκόφσκι. Στο 49’ ο Αράο έδιωξε, αλλά όχι καλά, σουτ του Μπράντον από πλάγια έβγαλε με τα πόδια ο Πολωνού, νέο σουτ, ο Γεντβάι έπεσε στην πορεία της μπάλας και παραχώρησε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Όμως στο 56’ ο Γεντβάι τραυματίστηκε σε διεκδίκηση και έτσι αντικαταστάθηκε από τον Σένκεφελντ, ο οποίος επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από αρκετό καιρό. Στο 63’ ο «δικέφαλος του βορρά» βρέθηκε ξανά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ του Μεϊτέ πέρασε ψηλά άουτ.

Άνοιξε ο σκορ ο Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε ρυθμό και πίεζε την εστία του Τριφυλλιού και στο 72’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ότο έκλεψε την μπάλα, ο Τάισον πέρασε την μπάλα στον Ότο, που έκανε την σέντρα και ο Ζίβκοβιτς με υπέροχη εκτέλεση έκανε το 0-1.

Έτσι η ψυχολογία ήταν υπέρ των Θεσσαλονικέων, μιας και κατάφερε να βρει το τέρμα και έφερε στα ίσα το σκορ του πρώτου αγώνα και έτσι ο Λουτσέσκου φρέσκαρε την ενδεκάδα, μιας και το ενδεχόμενο της παράτασης ήταν ορατό.

Μάλιστα στο 81’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι τα παιδικά λάθη των γηπεδούχων. Σουτ του Κωνσταντέλια λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Ο Τερίμ τα έβαλε όλα για όλα στην επίθεση, καθώς έβαλε τόσο τους Ματσίνι και Λημνιό, θέλοντας να εκμεταλλευθεί όποιο κενό σημείο, αν υπάρξει, στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Όμως στο 86’ ο «δικέφαλος του βορρά» έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία. Ο Κωνσταντέλιας έφτασε και μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έκανε την κάθετη στον Οζντόεφ, όμως το τελείωμά του από κοντινή απόσταση, αλλά δύσκολη γωνία, ήταν κακό.

Στο 92’ ο Μπερνάρ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, όπου ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πέρασε κόρνερ, όπου πέρασε ανεκμετάλλευτο και έτσι το ματς έληξε και πήγε στην παράταση.

Με την έναρξη της παράτασης ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την κούραση του αντιπάλου, αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό. Ήταν χαρακτηριστικό πως δεν υπήρχε καμία… φαντασία και σε συνδυασμό με τα παιδικά λάθη στο παιχνίδι του ήταν τρομερά προβλέψιμος.

Μάλιστα στο 104’ ο ΠΑΟΚ έχασε μία ακόμα ευκαιρία. Ο Κωνσταντέλιας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, πλησίασε και εκτέλεσε, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Σκορ πρόκρισης από τον Κεντζιόρα

Μπορεί οι «πράσινοι» να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την… ουσία και σημείωσε δεύτερο τέρμα στο 105’. Ύστερα από κόρνερ του Ντεσπότοφ, ο , ο Κεντζιόρα πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και σκόραρε με υπέροχη κεφαλιά, κάνοντας το 0-2 και πήρε σκορ πρόκρισης με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.

Οι «πράσινοι», με την έναρξη του β’ ημιχρόνου του έξτρα χρόνου, μπήκαν αρκετά δυνατά. Στο 106’ μετά από σέντρα του Μλαντένοβιτς με την μπάλα τελικά να έχει πορεία προς την εστία, αλλά ο Κοτάρσκι να μπλοκάρει εύκολα και 2 λεπτά αργότερα ο Μπακασέτα έκανε το σουτ, που πήρε το ριμπάουντ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 114’ Συρτό σουτ του Λημνιού από τα όρια της περιοχής, που μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι. Στο 116’ υπήρχε σύγκρουση του Μπάμπα και τον Βαγιαννίδη, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να του έδωσαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ χρειάστηκε να μπει το φορείο και το ειδικό αυτοκινητάκι για να αποχωρήσει ο αμυντικός των φιλοξενουμένων από το παιχνίδι.

Μετά από 8 λεπτά το ματς ξεκίνησε και μετά από 125 λεπτά οι “πράσινοι” έχασαν την πρώτη τους καλή φάση για το 1-2. Ο Κοτάρσκι έκανε λάθος έξοδο στην σέντρα του Κώτσιρα και άφησε κενή την εστία του, ο Αράο γύρισε την μπάλα, ο Μαντσίνι έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Κουλιεράκης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

Λημνιός ο λυτρωτής!

Ο Παναθηναϊκός το έψαχνε το γκολ στο τέλος της παράτασης και εν τέλει τα κατάφερε! Στο 129′ Γέμισμα του Μπακασέτα, κεφαλιά του Γερεμέγεφ, ο Αράο κατεβάζει και στρώνει στον Λημνιό, που με τρομερό τελείωμα έκανε το 1-2 και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπως είχε γίνει με τον Ολυμπιακό!

Η πρώτη εκτέλεση του Σπόραρ ήταν κακή, καθώς ο Κοτάρσκι μπλόκαρε με τα πόδια, ενώ ο Κουλιεράκης νίκησε τον Ντραγκόφσκι και έκανε το 0-1. Ο Γερεμέγεφ με τη σειρά του νίκησε το πορτιέρο του ΠΑΟΚ και ο Μουργκ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Μπακασέτας έκανε το 2-2 και ο σκόρερ Κεντζιόρα έδωσε ξανά την πρωτοκαθεδρία, αλλά ο Κώτσιρας το έφερε ξανά στα ίσα. Ο Μεϊτέ νίκησε τον Πολωνό πορτιέρο και έκανε το 4-3, αλλά ο Μλαντένοβιτς ισοφάρισε και ο Ντεσπότοφ είχε την ευκαιρία για την πρόκριση, αλλά ο “Ντάρκο” του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο “ΟΧΙ”.

Ο Λημνιός έκανε κάκιστη εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα άουτ, αλλά και πάλι ο Ντραγκόφσκι ήταν πανταχού παρών και μπλόκαρε την εκτέλεση του Σβαμπ. Ο Μαντσίνι έκανε το 5-4 και ο Αντόνιο το έφερε στα ίσα. Ο Αράο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας κατέβασε… ρολά και απέκρουσε και το πέναλτι του Ότο. Ο Σένκεφελντ έγραψε το 6-5 και ο Σαμάτα νικήθηκε από τον Ντραγκοφσκι και τον έστειλε στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57’ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς , Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Παλάσιος (85’ Λημνιός), Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μιχαηλίδης (4’ Κουλιεράκης), Κωνσταντέλιας (110’ Αντόνιο), Μεϊτέ, Τάισον (73’ Ντεσπότοφ), Ζιβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κεντζιόρα, Ότο, Μπάμπα, Σβαμπ (73’ Οζντόεφ), Τόμας (73’ Σαματά)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ