today-is-a-good-day
21.6 C
Athens

Η Λαμία “έκοψε” την κορυφή από τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περάσει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, καθώς η Λαμία του… έκοψε το δρόμο! Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2, στο πρώτο παιχνίδι των “πρασίνων” με τον κόσμο του στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Ο Καρλίτος στο 48′ άνοιξε το σκορ και στο 49′ ο Μπερνάρ έφερε το ματς στα ίσα και με το 1-1 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Με την έναρξη του β’ μέρους το Τριφύλλι πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γερεμέγεφ στο 59′, αλλά ο Τζιλούλης στο 70′ έκανε το 2-2, μένοντας μέχρι το τέλος, παρά των πολλών χαμένων ευκαιριών που έχασαν οι γηπεδούχοι.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήθελε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα στο 8’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Μετά από σέντρα του Μαντσίνι ο Σπόραρ πιεζόμενος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Όμως ο Βέρμπιτς είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και έτσι ο Αϊτόρ πήρε τη θέση του στο 14’, χωρίς να αλλάξει την πίεση που είχε μπροστά στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Παρόλα αυτά η ατυχία δεν έλεγε να αφήσει τον Παναθηναϊκό, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά έγινε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο 25’, μιας και ο Χουάνκαρ δεν μπορούσε να συνεχίσει το ματς και στη θέση του πέρασε ο Μλαντένοβιτς.

Παρά τα προβλήματα που είχε το Τριφύλλι, ο Αϊτόρ λίγο έλειψε να κάνει το 1-0 στο 28’. Ο Ισπανός άσος μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, που απόκρουσε με υπερένταση ο Κοσέλεφ.

Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα, μετά από Σέντρα του Μπερνάρντ, υπήρξε τρομερή κεφαλιά του Ακαϊντίν, που πέρασε δίπλα από το δεξί «Γ» της εστίας του Κοσέλεφ και στο 31’ Σουτ του Αϊτόρ ξανά μέσα από την περιοχή, με το «κακό» του πόδι αυτή τη φορά και χωρίς ισορροπία και πρόσωπο στην εστία, μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Λαμίας.

Στο 40’ οι Φθιώτες έμειναν με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Μαρτίνες, καθώς πάτησε τον Ακαϊντίν στον τρικέφαλο.

«Αιφνιδίασε» η Λαμία με τον Καρλίτος

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ, στην πρώτη επίθεση που έκανε. Ο Ισπανός άσος, μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθεια, κανένας αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να τον σταματήσει στην παράλληλη κίνηση που έκανε και με τρομερό τελείωμα στην άλλη γωνία έκανε το 0-1.

Το έφερε άμεσα ο Μπερνάρ!

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα και στο 48’ ο Μπερνάρ έφερε το ματς στα ίσα.  Μετά από ωραία ενέργεια του Μαντσίνι μέσα στην περιοχή που είχε το καθαρό μυαλό αντί να εκτελέσει υπό πίεση να στρώσει την μπάλα στον Μπερνάρντ, ο οποίος εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1.

Έτσι, σε ένα ημίχρονο που τα είχε όλα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Τερίμ έκανε την τρίτη του αλλαγή, βάζοντας τον Γερεμέγεφ στο ματς και στο 48’ έχασε την πρώτη του ευκαιρία για το 2-1. Μετά από σέντρα του Αϊτόρ, κεφαλιά του Σουηδού στράικερ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το προβάδισμα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και στο 57’ ο Βαγιαννίδης δοκίμασε το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή της Λαμίας, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Γερεμέγεφ ο εκτελεστής!

Ο «εκτελεστής» Γερεμέγεφ έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και στο 59’ έβαλε το Τριφύλλι μπροστά. Μετά από φανταστική ομαδική προσπάθεια, με τον Μαντσίνι να μαζεύει μία χαμένη μπάλα εντός της περιοχής της Λαμίας, είδε τον Βαγιαννίδη που ήταν δίπλα του κι εκείνος με την σειρά του τον ελεύθερο Σουηδό που πλάσαρε χωρίς κοντρόλ κάνοντας το 2-1.

Μάλιστα στο 61’ ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το 3-1. Μετά από ωραία κίνηση του Μλαντένοβιτς και σουτ με το δεξί που πέρασε λίγο άουτ από την εστία της Λαμίας.

Στα ίσα με τον Τσιλούλη

Για μία ακόμα φορά η Λαμία έδειξε την αποτελεσματικότητα της και στο 70’ έφερε το ματς στα ίσα, στη δεύτερη της επίσκεψη της στα πράσινα καρέ. Μετά από υπέροχη σέντρα του Τόσιτς, ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 2-2.

Οι «πράσινοι» έψαχναν και 3ο τέρμα και στο 73’ Μπερνάρ έκανε φοβερή προσπάθεια και έκανε σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως ο Κοσέλεφ απέκρουσε εντυπωσιακά και ένα λεπτό αργότερα το σου του Μλαντένοβιτς πέρασε απελπιστικά άουτ.

Όσο ο Παναθηναϊκός έχανε στιγμές, η Λαμία λίγο έλειψε για την ολική ανατροπή στο 79’. Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου έσπασαν ωραία την πίεση των «πρασίνων», έβγαλαν τον Τσιλούλη μόνο του απέναντι στον Ντραγκόφσκι, αλλά εκείνος πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Όσο πέρναγε η ώρα τόσο οι «πράσινοι» γινόντουσαν νευρικοί, μιας και οι προσπάθειες που έκαναν μπροστά από την εστία του Κοσέλεφ ήταν βεβιασμένες και γινόταν εύκολα το λάθος, παρόλο που είχαν «κατασκηνώσει» μεγάλη περιοχή της Λαμίας

Στο 85’ μετά από σέντρα του Μπερνάρντ, κεφαλιά του Γερεμέγεφ από πολύ καλή θέση που πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Λημνιού στο 90’. Όμως στο 95′ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 3-2, με τον Τζανετόπουλο να απέκρουει επί της γραμμής το πλασέ του Σπόραρ, και στη συνέχεια το δοκάρι στέρησε στον Κώτσιρα το γκολ και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλοι.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (23’ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (14’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Σπόραρ

Λαμία: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Καρλίτος (56’ Κορνέζος), Ρούμπεν Μαρτίνεθ, Σλίβκα (82’ Μάλτσι), Σίμον, Σίντκλεϊ, Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (82’ Στάνκο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ