today-is-a-good-day
23.4 C
Athens

Θ.Γλαβίνας: Η κυβέρνηση επέδειξε αδιαφορία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24», καταλόγισε στην κυβέρνηση λάθη, καθυστερήσεις και αδιαφορία για τους αγρότες.

«Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη, με πολλές καθυστερήσεις και έχει επιδείξει αδιαφορία. Για τις μειωμένες ενισχύσεις, για την καθυστέρηση και την περικοπή των αποζημιώσεων, για το αυξημένο κόστος παραγωγής, παραδείγματος χάριν, θα μπορούσαμε να έχουμε την επιστροφή του ΦΠΑ ή τον μειωμένο ΦΠΑ στο πετρέλαιο. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα παραπάνω θέματα, αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί», ανέφερε ο κ. Γλαβίνας. Υποστήριξε ότι «οι αγρότες ορθά διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους με ισχυρό τρόπο και η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα. Πρέπει άμεσα να βρει λύση στα αιτήματά τους, γιατί είναι μια κοινωνική αναγκαιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα».

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τα μπλόκα των αγροτών, αν τελικά αυτά γίνουν, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος διαφώνησε με το κλείσιμο των εθνικών οδών, το οποίο χαρακτήρισε ως μη ενδεδειγμένο μέτρο. «Καλό είναι να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Νομίζω οφείλουμε να βρούμε άμεσα τις λύσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τα αιτήματά τους. Οι αγρότες βρίσκονται ήδη σε ένα αδιέξοδο. Ζητούν αξιοπρέπεια. Τα χρήματα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι εφόσον τα χρήματα δεν επαρκούν θα ενισχύσει με κρατικούς πόρους τον ΕΛΓΑ».

Με αφορμή την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ και την προσχώρηση στη ΝΔ, της Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο Θανάσης Γλαβίνας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη κάποια στελέχη που έχουν φύγει εδώ και αρκετό καιρό από το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς τους λόγους. «Το να φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία παίρνει διαρκώς στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει και στο υπουργικό συμβούλιο, μήπως δείχνει ότι η ίδια δεν έχει στελέχη; Ότι δεν εμπιστεύεται τα στελέχη της; Διαβάζουμε σε ένα άρθρο της “Καθημερινής”, τον τίτλο “τα βίντεο ευτυχώς μένουν”. Προφανώς, αναφέρεται σε κατά καιρούς δηλώσεις, όχι μόνο της κ. Χριστοφιλοπούλου, αλλά και άλλων στελεχών, που παλαιότερα ήταν στο ΠΑΣΟΚ και μετά πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλεγαν πολλά εναντίον των κομμάτων που τελικά κατέληξαν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι στάση ηθικής και στάση αξιών στην πολιτική; Εμείς δεν το υπηρετούμε αυτό. Μπορεί να προχωρούν τα πράγματα στην κοινωνία, αλλά όταν έχεις μια πολιτική ιδεολογία και όταν παράλληλα έχεις εκφραστεί εναντίον ενός πρωθυπουργού ή ενός προέδρου κόμματος, δεν μπορεί μετά να τον υπηρετείς και να τον θαυμάζεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ