today-is-a-good-day
23.2 C
Athens

Kοζάνη: Σκότωσαν και τεμάχισαν 4 άλογα στην Σαμαρίνα Γρεβενών

Με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε αντιμέτωπος ιδιοκτήτης τεσσάρων αλόγων στην περιοχή της Σαμαρίνας Γρεβενών. Βρήκε τα άλογά του σκοτωμένα από πυροβόλο όπλο ενώ σε τρία από αυτά φαίνεται ότι οι δράστες αφού πρώτα τα τεμάχισαν πήραν τα μέλη τους. Ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης που μετά από εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών έκανε αυτοψία στο χώρο που βρέθηκαν σκοτωμένα τα άλογα και διαπίστωσε ότι όλα έφεραν μεγάλα τραύματα από πυροβόλο όπλο ενώ στα τρία από αυτά, οι δράστες αφαίρεσαν τα πόδια και την ωμοπλάτη.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «οι δράστες ήταν επαγγελματίες πλήρως εξοπλισμένοι. Ο τεμαχισμός των ζώων έγινε με χειρουργική ακρίβεια και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι γνώριζαν αρκετά καλά την ανατομία του ζώου».

Ο κ. Αμπατζίδης επισημαίνει ότι τα πόδια και την ωμοπλάτη που αφαίρεσαν οι δράστες «είναι εκείνα τα σημεία όπου το άλογο διαθέτει πλούσια μυϊκή μάζα». Το τέταρτο άλογο το οποίο δεν πρόλαβαν να τεμαχίσουν, έφερε ένα διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολο φυσίγγι που χρησιμοποιούν στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Φαίνεται ότι οι δράστες από το σημείο που έβοσκαν τα ζώα κατάφεραν να τα οδηγήσουν σ ένα παλιό περιφραγμένο μαντρί όπου στην συνέχεια τα πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.

Σύμφωνα με την αστυνομία που έφτασε στο σημείο μετά από ενημέρωση του ιδιοκτήτη στο χώρο βρέθηκαν πολλά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης των αλόγων κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ